Site icon Lykten

Den ukrenkelige hetseren

Det har vært mye fokus på netthets og såkalte nett-troll i media i det siste.

Vi har også hatt vår porsjon med nett-troll i kommentarfeltene, men dette er noe man må regne med når man stikker nesen sin ut i offentligheten.

Mobbing

Mye av den hetsen og sjikanen som foregår på nettet går langt over streken. Vi har sett ungdommer som har tatt sine egne liv etter å ha blitt utsatt for en umenneskelig hetsejakt og mobbing på nett.

Dette er selvfølgelig noe man må slå hardt ned på.

En del av den sjikanen og trakasseringen som foregår på nettet kan vel også være en pekepinn på at psykiatrien har en jobb de må gjøre.

Men det går en grense mellom netthets og fri meningsutveksling.

I en opphetet debatt, kan alle innimellom skrive ting som man i ettertid kan se at kanskje ikke var så lurt.

De hellige kuers land

«DRONNINGEN AV FACEBOOK»: Elisabeth Norheim har en svært åpen og kontroversiell figur på sosiale medier.

Men det finnes visse grupper i samfunnet man virkelig skal passe seg for å kritisere.

Det gjelder en del innvandrergrupper og særlig den delen av befolkningen som er litt mer kulørt.

En av disse hellige kuene man virkelig skal trå varsomt rundt er Elisabeth Norheim.

Hun har nå nemlig spesialisert seg på å reise rundt til arbeidsgivere til nordmenn som hun føler har fornærmet henne på nettet. Da ligger beskyldningene om rasisme løst i beltet.

Skulle du være så ubetenksom at du ber fru Norheim å «reise hjem», kan du forvente deg at hun sender innlegget til arbeidsgiveren din for så å møte opp for å ha en «prat» med dem om deg.

Om Norheim mener at alle som ikke er enige med henne ikke fortjener å ha en jobb, så kan jeg opplyse henne om at det da ikke bli mange skattebetalere igjen her i landet.

Men det er vel strengt tatt ikke det Norheim mener. Hun ønsker rett og slett å skremme.

Og det lykkes hun med. Hun blir drevet fram av Norsk Rikskringkasting som gir henne enorm spalteplass.

Drammen

Da en buskerudmann ba Norheim reise tilbake til sitt eget land hvis hun ikke likte seg i Norge, brøt helvete ut.

– «Mye dritt du legger ut på veggen din … Er lov å flytte hjem igjen hvis du ikke liker landet og er fornøyd!», skrev mellomlederen fra Drammen.

Da våknet Norheim. Først hengte hun ut mannen med fullt navn på nettet. Så postet hun innlegget han hadde skrevet på facebookveggen til arbeidsgiveren hans. Til slutt dro hun ut til Drammen for å ha et «møte» med dem.

Dette fikk en annen buskerudværing til å reagere.

Han likte dårlig at Norheim prøvde å ta fra en mann sitt livsgrunnlag bare fordi han hadde postet en melding hun fant krenkende på nettet.

Denne mannen som jobber i Drammen kommune, gjorde dermed det samme for å provosere og vise at han ikke var enig i den måten Norheim oppførte seg på. Han sendte henne en privat melding.

«Reis hjem.»

Resultatet var at Norheim gjorde nøyaktig det samme med denne mannen.

Hun hengte ham ut med fullt navn før hun kontaktet arbeidsgiveren hans som er Drammen kommune.

TOK KONTAKT MED ARBEIDSGIVER: Elisabeth Norheim mener at hets på Facebook fortjener oppmøte hos personens arbeidsgiver. (FOTO: Facebook).

«– Han luringen her trodde navnet hans forsvant da han blokkerte meg rett etter han sendte meg meldingen. Mine damer og herrer – møt NN (NRK har fjernet navnet hans) i Drammen kommune. Jeg tror jeg får ta meg ny roadtrip til elvebyen. Denne gangen for å besøke ordfører Tore Opdal Hansen, skriver Norheim.»

På sin offentlige facebookvegg fortsetter hun nå å legge ut hetsende meldinger om den kommuneansatte mannen som skrev «reis hjem». En rekke av Norheim sine venner har også hengt seg på og drar fram gamle facebook-meldinger mannen har skrevet i håp om å sverte han mest mulig.

Hun oppfordrer også sine 3.700 følgere på facebook til å gå til cyberkrig mot Drammen kommune som hun føler ikke har tatt nok avstand fra det mannen skrev.

MANER TIL AKSJON: Norheim oppfordrer sine venner på Facebook til å ta affære på hennes vegne. (FOTO: Facebook).

Ordføreren i Drammen har gått med på å treffe Norheim, men han virker litt skeptisk til hele denne hekseprosessen Norheim har satt i gang. På spørsmål fra NRK om meldingen mannen sendte til Norheim vil få noen konsekvenser for han, svarer han:

– Det er et vanskelig spørsmål, i arbeidstiden skal de ansatte selvfølgelig gjøre en god jobb for innbyggerne, uansett bakgrunn. Man skal forholde seg nøytral. Samtidig er jeg ikke sikker på at vi ønsker å styre hva alle gjør på fritiden. Det handler også om ytringsfrihet, sier Hansen.

Stein i glasshus

Det som virkelig er fascinerende når det gjelder Norheims «korstog» mot det hun kaller netthetsere og rasister, er at hun selv er en av de verste netthetserne vi har i landet.

SKAL KJEPPJAGE FOLK: Elisabeth Norheim skal bruke resten av livet sitt på å kjeppjage de hun mener fortjener det. (FOTO: Facebook):

Dette er nemlig ikke første gangen Elisabeth Norheim henger ut folk. Hun har en lang tradisjon med å offentliggjøre navn og bilder på personer som hun er uenig i på sin offentlige Facebook-side.

Der hun og hennes trofaste følgere håner, latterliggjør og forsøker å ydmyke ikke-offentlige personer mest mulig.

Israel-hat

Selv kom Norheim virkelig i medienes søkelys da hun kom med denne uttalelsen i TV-programmet «Trygdekontoret»:

«Ja, ja, ja. Jeg er dritsjalu på jøder jeg. De ble gassa, og så var det etterpå, da var det faen heller, da var det bare å kjøpe hele dritten. De har bare kjøpt opp alt. Ja men, det er jo de rikeste folka overalt. (Vi) har liksom bare Oprah.»

Men det stoppet ikke der. På sin Facebook-vegg skal Norheim ha truet med å drepe medlemmer av gruppen «Med Israel for fred». Hun skrev da følgende:

– Kom an venner – la oss plukke de ned en etter en.

DRAPSTRUSSEL: Her kan vi lese hva Elisabeth Norheim ønsket å gjøre med medlemmer av en Israel-vennlig gruppe. Innlegget fikk på kort tid 32 liker av hennes venner. (FOTO: Skjerdump Facebook).

Hun lenker også til den svært antisemittiske og rasistiske muslimske predikanten Louis Farrakhan på sin Facebook-side. Louis Farrakhan er leder av hat-bevegelsen «Nation of Islam», hvor han promoterer rasisme basert på hudfarge, svart nasjonalisme, homofobi, samt et nedlatende syn på kvinner.

RASIST OG ANTISEMITT: Lederen for «Nation of Islam», Louis Farrakhan er en av Elisabeth Norheims favoritter. Han beskrives som «Den svarte Hitler» av blant annet Simon Wiesenthal Center. (FOTO: Skjermbilde Facebook).

Og bare for å ha tatt det med, Norheim mener at homofile som blir banka opp bør «leve med det»:

– Hvis han somaliske mannen på Grønland banker deg fordi du er homofil, kan han ikke fucke opp hele livet ditt … Han kan gi deg en på trynet. Og det er der det stopper.»

Og rasisme finnes bare når det er hvite som utøver det mot sorte. Hvis sorte skulle utøve rasisme mot hvite så svarer hun følgende:

«Går ikke an å sammenligne. Jeg orker ikke å høre på det en gang.»

Grove innlegg mot partileder i FrP, Siv Jensen, får også stå på Facebook-veggen hennes, med applaus fra Norheim selv:

HØY KLASSE: Elisabeth Norheim synes at man bør høre etter når noen kaller FrP-leder Siv Jensen for f***. (FOTO:Facebook – trykk på bildet for å forstørre).

Vi avslutter med denne her, etter terrorangrepene i Paris hvor alt i alt 17 mennesker ble drept på tre dager av islamister. Elisabeth Norheim proklamerte stolt at hun «ikke er Charlie»:

JEG ER IKKE CHARLIE: Elisabeth Norheim mener at satirebladet var rasistisk mot den antisemttiske standup-komikeren Dieudonne og andre av afrikansk opprinnelse. At de hetset «alle» ser Norheim bort ifra i sitt ensidige fokus på sin egen hudfarge. (Foto: Facebook).
DE FORTJENTE Å DØ: Dette innlegget har fått stå på Norheims Facebook-vegg. Innlegget er rett under «Jeg er ikke Charlie»-proklameringen til Norheim. (Foto: Facebook).

Allikevel blir altså Norheim invitert til studio-debatter og brukt av NRK.

Kanskje noen burde kontakte PR-byrået hun jobber for og tatt en prat med dem også?

 

TIL VÅRE DEBATTØRER:

VENNLIGST FØLG DEBATTREGLENE. DE SOM MÅ BENYTTE SEG AV RASISTISKE ELLER UFINE BESKRIVELSER KAN/VIL BLI BLOKKERT/SLETTET.  MVH MOD.

Exit mobile version