Site icon Lykten

Det tok 36 dager før Biden bombet sitt første land – påstås at Kamala er rasende

JOE BIDEN. (Foto: Greg Skidmore / (CC BY-SA 2.0))

Joe Biden er en løgner. Og en hykler. Det påstår nå eksperter i amerikansk politikk. Den 78-årige tydelig demente presidenten har ennå ikke holdt en pressekonferanse alene med pressen i Det hvite hus, men har allerede rukket å bombe sitt første land i sin 36. dag som president.

President Trumps historiske fredstid som amerikansk president er over. Trump var den første presidenten på lang tid som ikke invaderte et land under sin tid i Det hvite hus. Nå er det demokratene og Biden som stiller klokka tilbake til Bush, Clinton og Obama-tid. Det betyr nye invasjoner, bombeangrep og massive sivile dødsfall. Og svært mulig nye kriger i Midtøsten.

Bombeangrepet i natt ble gjennomført i Syria på grensen mot Irak og skal ha drept 17 milits-soldater. Det skal ha vært et svar på rakettangrep mot påståtte amerikanske interesser i den kurdisk-styrkte irakiske byen Erbil, inkludert den internasjonale flyplassen. En amerikansk statsborger som jobbet for amerikanske myndigheter skal ha blitt drept i disse rakettangrepene, samt fem sivile irakere. Flere amerikanske soldater skal også ha blitt skadet.

Det hvite hus bekrefter samtidig at man ikke klart kan bekrefte at Iran var bak rakettangrepene, hvilke grupper som eventuelt planla og utførte angrepet, og vil heller ikke gå nærmere inn på hvilke våpen som var involvert. Pentagon har heller ikke offisielt gått ut og gitt noen skylden på rakettangrepene.

Eksperter på amerikansk politikk med kilder i Det hvite hus sier at visepresident Kamala Harris ikke ble informert om bombeangrepet i Irak og skal ha vært svært opprørt som følge av dette.

Det er greit når vi gjør det

Da Trump tok livet av en iransk general i 2020 i Irak med en dronebombe ble dette fordømt av Joe Biden, Nancy Pelosi og demokratene som å «kaste en dynamitt inn et eksplosiv situasjon». Men å bruke amerikanske jagerfly i et bombeangrep mot en rekke bygninger i et planlagt militært angrep i Irak skal ifølge Biden-administrasjonen sørge for «stabilitet i regionen».

Som vise-president under Barack Obama overså Biden invasjoner og bombing av syv nasjoner i Midtøsten, som i sin tid førte til en massiv ustabilitet i regionen og dannelsen av den islamske terrorgruppen IS. Invasjonene og bombingene av Afghanistan, Pakistan, Libya, Syria, Irak, Jemen og Somalia førte til at Obama fikk tittelen «Krigspresidenten» av amerikanske medier. Det førte også til den såkalte flyktningkrisen i 2015, som så millioner av mennesker flykte mot Europa, inkludert Norge. Obama fikk for øvrig Nobels Fredspris i 2009.

Kanskje det er det Joe Biden nå sikter seg inn mot, ved å gjenopplive Obamas ettermæle.

Bidens pressetalskvinne Jes Psaki får nå også svar på tiltale etter en tweet hun la ut i 2017, da Trump beordret et bombeangrep mot Syria etter et påstått gassangrep mot sivile.

Exit mobile version