Site icon Lykten

Frieord med ny profil!

En hektisk hverdag, et nyhetsdøgn som varer 24 minutter og ikke 24 timer, og en massiv informasjonsstrøm på nettsider og sosiale medier gjør at nyhetsformidlerne stadig må tilpasse seg og følge med i tiden.

Frieord tar nå nye grep for å strømlinjeforme nyhetshverdagen på nettsiden vår og optimalisere ressursbruken. (Flotte ord!)

Leserne vil nå oppdage at de daglige nyhetsartiklene forsvinner og erstattes av overskrifter og korte ingresser med lenke til kilden istedenfor. Det vil bli flere nyheter og oppdateringer på forsiden da nyhetsdøgnet ruller fremover. Vi ønsker å gi våre lesere et bredere utvalg av viktige nyheter fra Norge og utlandet, noe som er vanskelig med dagens måte å jobbe på. Å velge ut en eller to nyheter og skrive lenger om dem har fungert bra hittil, men det blir vanskeligere å velge ut nyhetene og vite hvilke som slår an hos leserne.

Så da legger vi like godt ut alle sammen gjennom samarbeidet vårt med Avisbudet.no, en ny nettside under Frie Medier-parasollen.

AVISBUDET: Avisbudet.no vil være en uavhengig nyhetsstrøm som er integrert i Frieord.no sin forside. Vi har valgt «Sannheten først» som slagord for Avisbudet. Begge nettsidene hører til under Frie Medier.

En gang i blant kan en ren nyhetsartikkel snike seg inn på forsiden hvis den virkelig fortjener det. Det kan være en avsløringsartikkel eller en særdeles viktig nyhet for våre lesere. Også leserinnlegg vil fremdeles bli publisert.

I tillegg vil de som liker å lese lenger artikler og kommentarer få det også. Det blir altså færre av de lange artiklene, men de blir mer personlige og publisert som debattartikler og kommentarer. Vi vet at våre lesere liker en smule mer mening og snert i dekningen vår enn kun rene og objektive nyhetsartikler.

Vi kommer også til å tilby disse debattartiklene og kommentarene i audio-form (podcast) slik at leserne våre kan høre på dem i tillegg til å lese dem.

Vi vil forsøke å gjøre layouten så oversiktlig som mulig slik at leserne kan se hva som er nyhetslenker og hva som er kommentarer og debattartikler.

Hvorfor endre en suksessfull oppskrift?

Bakgrunnen for endringen er ikke annen enn at vi etter 4.000 artikler, 16 millioner besøkstreff, 4 millioner unike besøkende og titusenvis av kommentarer på Disqus, rett og slett må følge med i tiden. Og bruke ressursene våre riktig.

Frieord er drevet på frivillig basis og ingen i redaksjonen jobber i nettavisen på fulltid eller deltid, slik noen av våre «konkurrenter» på den nasjonalkonservative nyhetsfronten gjør. Vi har ingen millionstøtte fra mangemillionærer og bidragene fra leserne kommer sporadisk, som gjør at vi ikke kan gjøre arbeidet vårt avhengig av dem. Vi har imidlertid fått mange og svært sjenerøse bidrag de siste årene som har gjort at vi er der vi er i dag – og uten dere hadde vi ikke eksistert. (Dere vet hvem dere er, tusen takk!).

Så oppover og fremover!

P.s dere vil i noen uker fremover oppleve at layouten og innholdet ikke er helt ferdig ettersom webmaster jobber videre med nettsiden.

Exit mobile version