Site icon Lykten

Hvor mye koster et gjengdrap norske skattebetalere?

(Illustrasjonsbilde / Pixabay).

Gjengoppgjør. Gjengkrig. Gjengdrap. Gjengkriminalitet. Ikke sjelden kan vi lese om omfattende innsats fra politimyndigheter når det gjelder kriminalitet som er relatert til innvandrermiljøene i Norge. Det etableres egne spesialenheter som jobber kun opp mot gjengene. Det settes av betydelige summer fra budsjettene til overvåking, oppfølging og oppbygging av bevis for pågripelser og siktelser.

I januar i fjor ble en 21-årig mann med bakgrunn fra et ikke-vestlig muslimsk land henrettet på åpen gate i en innvandrertett boligstrøk på Oslo syd. Gjerningsmannen og nærmest alle vitnene var også innvandrere. Politiet leter etter motiv. Det er i denne kommentaren likegyldig om det var et gjengoppgjør, æresdrap eller hva slags motiver som forårsaket drapet. Resultatet er det samme.

Noen tall fra etterforskningen:

Den norske skattebetaler tar regningen. Den samme bydelen hadde på kort tid opplevd minst tre andre drapsforsøk, alle med innvandrere som ofre og overgriper.

Hva koster det å etterforske et drap eller drapsforsøk? Vitneavhør, advokater, tolker, papirarbeide, bevisinnsamling, eksperter, obduksjoner, overtid. Vi snakker titalls millioner av kroner før saken i det hele tatt har nådd rettssalen. I rettssalen begynner pengene for alvor å få bein å gå på. Aktoratet og bistandsadvokater, eksperter og dommere. Og ikke sjelden ankes saken og går videre til neste rettsinstans. Og da fortsetter kostnadene å rulle.

En vanlig rettssak vil koste minst 100.000 – 200.000 kroner per advokat. Med tre siktelser som i denne er det minst tre bistandsadvokater, dekket av det offentlige. En drapssak vil raskt koste det dobbelte. Det har forekommet tilfeller der det har nærmet seg en million kroner i advokatutgifter for enkelte advokater i drapssaker.

Så kommer en eventuell dom med påfølgende fengselsdom. Da kommer kostnader ved kost og losji i et fengsel. Legebesøk, terapi, utdannelse, dagpenger, permisjon, tannlege, operasjoner, tilretteleggelse for religiøse rettigheter (halal-mat, imam m.m.) og andre utgifter.

Ett år i fengsel koster ca. 1 million kroner. (3.000 kroner per døgn). Så en drapsdom vil kunne koste skattebetalerne minst 12-18 millioner kroner for fengselsoppholdet alene.

Det vil da ikke være urimelig at den siktede i denne drapssaken, hvis han blir dømt og må sone for en drapssak,  vil koste et sted mellom 20-30 millioner kroner avhengig av omfanget av etterforskningen, rettssaken og fengselsoppholdet. Men vårt rettssystem lider av de mange nålers død, da det daglig fylles opp tiltalebenker med ikke-vestlige navn for ran, trusler, voldtekter, narkotikaforbrytelser og æresrelatert vold. Tusenvis av dem årlig i norske tingretter, hver med en ikke ubetydelig prislapp. Fakturaen sendes til Ola og Kari Nordmann. via utallige skatter og avgifter.

En av tre i norske fengsler er utenlandske statsborgere. Og mange av de som har norsk statsborgerskap i fengsel er ikke-etnisk norske, så tallet er nok nærmere eller over 50 prosent. Ta en tur til Oslo tingrett en hvilken som helst dag og se navnene som er på tiltalebenken

Alle disse millionene som går med til å etterforske, dømme og fengsle ikke-etniske nordmenn blir altså betalt av den lovlydige norske skattebetaler. Og titalls millioner kroner for et enkelt drapsoppgjør i innvandrermiljøene i hovedstaden. Det finnes ganske mange av dem etter hvert, og gjengdrap og drapsforsøk har fylt mange spaltemetere i massemedia de siste 30 årene. Men våre folkevalgte politikere har tviholdt på å ikke føre noe innvandrerregnskap når det gjelder dette. Det forstår jeg godt.

Hvis noen vil påta seg et såkalt «innvandrerregnskap» for disse gjengoppgjørene og drapene alene så kan man kanskje ta en debatt om politikernes ideologiske drevne masseinnvandring er verdt prisen.

Jeg sier nei.

Exit mobile version