Site icon Lykten

Hvorfor stoppe med folkeavstemning på vindkraftverk? La oss inkludere innvandring og byplanlegging

SYLVI LISTHAUG. (Foto: Bjørn Inge Bergestuen / FRP).

TV2.no skriver at FrPs Sylvi Listhaug foreslå folkeavstemning for alle nye vindkraftverk. Listhaug ønsker bindende, lokale folkeavstemninger.

Fra TV2:

– Det er ikke nok at politikerne sier ja. Befolkningen må være med på det, sier Listhaug til TV 2.

– Jeg mener det er en god idé å gi folket makta i et så viktig spørsmål, som handler om å ta vare på den flotte naturen som vi har i Norge, sier hun.

– Det vi har sett rundt omkring i landet nå er en ren overkjøring av lokale innbyggere, også politikere, og det kan ikke fortsette, sier den tidligere olje- og energiministeren. (Sitat slutt).

Ikke bare vindkraftverk – inkluder innvandring og miljøutbygging

Vi har i alle år stolt på at våre politikere og folkevalgte har jobbet for det beste for folket og vårt land. At vår enkelte stemme til dem medfører ansvar og konservativ bruk av våre felles midler.

Men de siste tiårene har våre politikere og folkevalgte tatt for seg langt utover det vi opprinnelig ga dem rett til. Viktige og tunge avgjørelser har blitt tatt som har alvorlige og langvarige konsekvenser for vårt folk og land.

Disse fem punktene er noen av de viktigste hvor det norske folket burde ha fått et betydelig mer innflytelse og beslutningsrett. I Sveits har man folkeavstemninger over spesielt viktige avgjørelser.

Det er på tide at vi nå innfører det i Norge også. Den eneste store folkeavstemningen utenom politiske valg her vært EU-valgene. Og der har folket sagt nei. Hadde vi ikke hatt disse ville Norge vært med i EU som følge av politikernes egne valg.

Og vi vet at politikerne våre bruker sine posisjoner og stillinger for å fremme sine egne karrierer etter at tiden på Stortinget er over. Da går man over i høyt gasjerte stillinger innen næringslivet eller innen EU/FN/NATO-systemet som Gro Harlem Brundtland, Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg. De er rett og slett politiske prostituerte som gjør det de mektige globalistene ber om. Og folket blir alltid sittende med Svarteper.

Ville vi hatt en masseinnvandring på det nivået vi nå ser om det måtte passere en folkeavstemning? Nei.

Ville vi hatt så mange bomringer om det ville vært konkret stemt over via en folkeavstemning? Nei.

Ville Oslo blitt en sentrumsdød by for forretninger og butikker slik vi ser nå? Nei.

Mer makt til folket. Nå. 

Exit mobile version