Site icon Lykten

Journalist i Bergens Tidende trakasserte minneside

Opphavspersonen til Minnesiden for Margaret Molland Sanden tok torsdag formiddag kontakt med Frieord, og uttrykte sin fortvilelse over at journalist Rune Christophersen i Bergens Tidende angivelig skal ha trakassert minnesiden gjennom flere meldinger på nettet.

Ufint

Når Frieord ber om innsyn i korrespondansen mellom minnesiden og Christophersen, får redaksjonen tilsendt flere lange meldinger som Christophersen har sendt til minnesiden.

Noe av det Christophersen skriver kan du lese her:

«Hei, jeg heter Rune Christophersen og er journalist i Bergens Tidende. Jeg lurer på hvorfor du legger ut innlegg om asylpolitikken på det du kaller en minneside.»

«Hva er det med disse innleggene som handler om Margarets minne? I tillegg lurer jeg på hvorfor du fortsetter med denne aktiviteten når Margarets familie har gitt klart uttrykk for at de misliker den sterkt.»

Opplever det som ubehagelig

Vedkommende som står bak minnesiden ønsker å være anonym, men forteller Frieord om sin opplevelse med Rune Christophersen.

Hvordan opplever du å få slike spørsmål fra en som utgir seg for å være en seriøs journalist?

-Me reagerar sterkt på påstanden frå BT om at me misbrukar minnesida. Me reagerte spontant på mordet på Margaret den 4. november 2013, og tykte me laut gjera noko. Me har sjølve små born å ta oss av, og det som hende med Margaret gjekk sterkt inn på oss. Difor skipa me denne sida.

-Hvilke tanker har dere bak minnesiden om at Rune Christophersen tar kontakt med dere?

-Bergens Tidende nemnde ikkje Margarets død med eit einaste ord i går, endå dei er den største avisa på Vestlandet. Dagen etter skal BT-journalistane ut på jakt etter dei som gjorde den jobben som dei sjølve burde ha gjort.

-Hvilken relevans har kritiske spørsmål om norsk asylpolitikk på minnesiden?

-Minnesida er til for å minnast Margaret på ein verdig måte som verkeleg heidrar minnet hennar, og då kjem ein ikkje i frå at det brutale mordet høyrer heime i ein politisk kontekst som er den ukontrollerte masseinnvandringa til Noreg – og den politikken som styresmaktene fører med å tvinga asylmottak på småe lokalsamfunn som ikkje har ressursane til å handtera den nye situasjonen som dei vert kasta inn i.

-Hvor god oppslutning har minnesiden deres?

-Når sida har fått nesten 80.000 fans – og enorme mengder med likes på mest alt de me har posta, så stadfester det at folk flest opplever at me har drive denne sida på ein verdig og høveleg måte.

Uenig

Frieord tar kontakt med Christophersen på det telefonnummeret han selv oppgir til minnesiden. Christophersen virker ukomfortabel med telefonsamtalen, men fremstår likevel som hyggelig når han svarer på spørsmålene fra Frieords journalist.

-Stemmer det at du er den Rune Christophersen som i formiddag har tatt kontakt med en minneside for avdøde Margaret Molland Sanden?

-Jeg kan ikke svare på spørsmål om artikler vi ikke har publisert, og på hvilken måte vi eventuelt jobber med en sak.

-Men du kjenner til den aktuelle minnesiden?

-Ja, det gjør jeg.

-Vi har fått innsyn i en del korrespondanse mellom deg og minnesiden. De opplever situasjonen som meget ubehagelig. Har du forståelse for at det du skriver kan oppleves som ubehagelig og krenkende?

-Som sagt kan jeg ikke svare på hvordan vi eventuelt arbeider med en sak som ikke er publisert.

-Hva føler du selv om den aktuelle minnesiden?

– Jeg vil ikke gå inn på hva jeg personlig mener om ulike spørsmål jeg kan komme til å skrive om som journalist.

Relatert:

Exit mobile version