Site icon Lykten

Løgnmedia sparker ansatte og kutter i lønninger

Hva har BBC, Guardian, CBS, New York Times, Vox, Vice, Buzzfeed og andre venstreorienterte nyhetsformidlere til felles? Jo de må kutte i budsjetter og si opp stillinger. På begynnelsen av 2000-tallet ble en rekke venstreorienterte medieselskap pumpet opp og støttet av store selskaper som Google, Youtube, Facebook og Amazon.

Man ønsket et venstreorientert medielandskap som skulle ta opp kampen mot objektiv og faktisk journalistikk, og nyhetsformidling. Og i begynnelsen var alt gull og grønne skoger. Millionene ble pumpet inn årlig og man behøvde ikke bekymre seg for verken innhold eller kvalitet på det som ble produsert. Man kunne lyve og dikte opp nyheter uten konsekvenser. Man kunne produsere innhold ingen ønsket å lese andre enn den harde kjernen av politiske aktivister tilhørende ytre venstre.

Men etterhvert fikk man stor konkurranse av konservative og høyresiden, via Fox News, Breitbart og Drudge Report, og det utviklet seg til to store grupper som kjempet mot hverandre om det offentlige ordskiftet. Der venstresiden ble pumpet full av penger fra de store mediehusene og sosiale mediene, måtte de konservative og høyresiden bygge seg opp organisk og uten store økonomiske donasjoner og støtte. Allikevel vant høyresiden på sosiale medier, til stor forargelse for venstresiden.

Det siste tiåret har imidlertid vært tøft for venstresiden og den oppblåste nyhet- og medieboblen begynte å miste luft. Raskt. Årlig har det vært kutt og innskjæringer, og med koronakrisen nå etter nyåret har det vært satt inn et ekstra press på å få økonomien til å gå rundt av seg selv uten massiv støtte. Men det må skjæres helt inn til beinet, og det er ikke lett for noen som levde på hundrevis av millioner av dollar uten krav til innhold eller kvalitet.

Å måtte leve uten store millioninnsprøytninger hvert år fra den politiske venstresiden har vist seg å være veldig vanskelig for mange av de kjente merkenavnene i den venstreorienterte nyhetssfæren. Å måtte levere faktiske nyheter og innhold, og kjempe om leserne er en ny hverdag for de bortskjemte politiske aktivistene som har beleiret redaksjonene i BuzzFeed, Vox og New York Times. Hjerteskjærende avskjedsbrev på venstrejournalisters sosiale medier har blitt vanlig, ettersom de har fått oppsigelser en etter en. Mange sluttet også ettersom venstresiden er sin egen fiende og behandlet de ansatte som slaver og eiendom.

Sensur, sensur og mer sensur

Et av våpnene til venstresiden for å demme opp for det høye fallet har vært å utestenge og sensurere konservative og høyreorienterte medier og nettsider fra de store sosiale nettverkene. På denne måten skulle man kunne beholde tilstedeværelsen og ikke måtte konkurrere på like vilkår. Man ønsket å starte 50 meter foran på en 100 meter sprint. Men selv det har vist seg å være vanskelig for de store venstreorienterte medieselskapene.

Les også: Digitale henrettelser fortsetter på internett

Nå kommer altså nyheten om nye innskjæringer, annonsesvikt og oppsigelser. Men det virker ikke som om så mange feller noen tårer, ettersom de ikke har noen lesere lenger. Dessuten har konservative og høyresiden funnet seg nye beitemarker på nye og uavhengige medieplattformer. Og det spirer og gror som aldri før, organisk og med faktiske lesere og seertall basert på abonnement. Uten falsk drahjelp fra Google, Youtube og Facebook som gjennom algoritmer dytter venstreorienterte nyheter øverst på forslagslisten på plattformene sine.

Vi får bare se på at hele det venstreorienterte medielandskapet imploderer på avstand og ta lærdom. Og for å trekke paralleller tilbake til Norge, så har så og si alle norske venstreorienterte dagsmedier, inkludert milliardforetaket NRK, måtte gå mange runder de siste årene med økonomiske nedskjæringer, oppsigelser, pensjonspakker og andre tiltak for å redusere utgiftene.

BuzzFeed + New York Times = Sant

Skulle du tro at de etablerte og «respekterte» massemediene er noe bedre enn de nye venstreorienterte mediene så må du tro om igjen.

Vi legger ut en kort snutt her fra Fox News ankeret Tucker Carlson som adresserer det han mener er politisk aktivisme fra selve The New York Times, som vil gå ut og avsløre adressen til Carlson og familien hans. Det har ingen hensikt annet enn å skade og sette familien hans i fare. Carlson har tidligere fått venstreekstreme aktivister på døren sin med hærverk da adressen hans har blitt publisert av venstreorienterte medier. Dette vet New York Times, men allikevel vil de legge ut familiens nye adresse med bilder av huset. Dette er ikke annet enn et forsøk på å få Tucker Carlson til å slutte jobben som nyhetanker og fjerne programmet hans.

Exit mobile version