Site icon Lykten

Muslimsk Ap-politiker henger ut norsk mann med bilde og navn

(Skjermbilde/Twitter)

Slik fremstiller Farukh Qureshi seg på sin Twitter-profil:

Leder Oslo fengselsfunksjonærers forening: Farukh.Qureshi@kriminalomsorg.no Bystyrerepresentant for @OsloAp : Farukh.Qureshi@Oslobystyre.no Mobil: 47391608.

På Twitter-profilen sin har Qureshi som er bystyrerepresentant og ansatt hos kriminalomsorgen hengt ut en norsk mann som skal ha skrevet påstått rasistiske og hatefulle meldinger til ham privat. Qureshi la ut den private chatten for sine nesten 3.000 følgere. Mer enn 3.300 «liker» uthengingen av mannen, og flere av dem snakker om å utøve vold mot ham. Det kommer også en rekke grove og hatefulle meldinger mot mannen.

Vi har sladdet navnet og bildet på mannen, som Qureshi la ut usladdet. Denne personen kan være psykisk ustabil/syk, på medisiner eller ha andre sykdomsrelaterte mellommenneskelige utfordringer som gjør at han langer ut på sosiale medier slik. For alt vi vet kan det være en falsk konto som vil «trolle» Qureshi.

Skrivefeilene og den måten meldingene er skrevet avslører et mulig ubalansert menneske. Spesielt Farukh Qureshi som jobber i kriminalomsorgen bør plukke opp dette raskt, og ikke henge ham ut slik, noe som er bekymringsverdig for Qureshis utøvelse av sitt yrke. Det beste ville vært å anmeldt det til politiet og blokkert mannen. Istedenfor henger Qureshi ham ut med fullt navn og bilde. Dessuten gir Qureshi et inntrykk at personen har «likesinnede», som avslører at dette nærmer seg politisk aktivisme fra Ap-politikeren.

(Skjermbilde/Twitter)

TILSVAR: Farukh Qureshi fremstår som mild, forstående og tålmodig i sitt tilsvar til den unge mannen. Men den boblen sprekker raskt da Qureshis følgere kommer til tråden og Qureshi begynner å «like» hatske svar mot den unge mannen på sitt eget innlegg. Qureshi blandet også inn menneskrettighetsorganisasjonen SIAN uten at disse har noe med saken å gjøre. (Skjermbilde/Twitter).

Det tok ikke lang tid før truslene om vold mot mannen på Qureshis Twitter-profil kom.

(Skjermbilder/Twitter)

Men istedenfor å fjerne sitt innlegg eller be sine følgere om å roe ned med personopplysninger, grove karakteristikker, trusler om vold mot den navngitte mannen, så valgte Farukh Qureshi å «like» innlegg der det skrives at mannen «fortjener å bli hengt ut» og at han er en «rasistisk idiot».

Dette avslører at hans opprinnelige svar kun var en dydsposering for å få god og rosende omtale. Noe han fikk i store mengder. Å fremstå som tolerant og forståelsesfull, for i neste øyeblikk kaste seg på mobbens side, uten å tenke over hvordan det avslører ham som person.

(Skjermbilde/Twitter)

Qureshi blir hyllet av en lang rekke følgere på sin Twitter-profil for sitt fantastiske menneskesyn, holdning og toleranse mot innlegget han fikk. Noen mener endog at Qureshi fortjener medalje og å gå først i 17. mai-toget.

Men i Qureshis tråd begynner folk å henge ut den unge mannen med fullt navn, bilde og bakgrunn. Flere kjenner mannen igjen fra tidligere og legger ut skjermbilder med omtale av ham. Skjellsordene hagler om mannen; «rasist», «idiot», «lille ynkelige shit», «underutviklet», «tilbakestående», «skoletaper», «dophue», «lav IQ», «incel-dritt» og flere kobler mannen mot kjente terrorister som Breivik og Manshaus. Qureshi lar alle innleggene bli stående og han svarer ingen av dem som skriver de groveste innleggene.

Vi bare repeterer det som Farukh Qureshi sier i sitt innlegg; «Det må være slitsom å være så fordoms- og hatefull».

Farukh Qureshis følgere på sosiale medier

Hvem følger Qureshi på Twitter og ser hans uthengning og påfølgende oppfordring til voldsbruk?

Ved siden av et bilde av seg selv i fengselsansattuniform og med et bilde med påskrevet tekst som «Samhold», «Likhet», «Trygghet», «Solidaritet» fra Arbeiderpartiet, legger Qureshi ut innlegget til den unge mannen til sine 2.848 følgere, som inkluderer Justisdepartementet, Stortingsrepresentant for AP, Åsmund Aukrust, Maria Amelie (Ja, DEN Maria Amelie), politisk journalist i VG, Eirik Røsvik, NRK-journalist Andreas De Brito Jonassen, Mina Gerhardsen, bystyrerepresentant for AP, Andreas Halse, politisk kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein, forskningsdirektør for SINTEF, Anne Rita Bakken, journalist for Nettavisen Anders Zerener, kommunikasjonssjef for Equinor, Svein Are Enes, ansatt hos utenriksdepartementet, Mari Bangstad, Twitter-kontoen Koranen på norsk, leder av AUF i Oslo og bystyrerepresentant i Oslo bystyre, Mansoor Hussain, politiansatt og avdelingsleder i Kripos, Laila Søndrol, professor ved Høgskulen på Vestlandet, Edit Bugge, gruppeleder for Oslo KrFs bystyregruppe Espen Andreas Hasle, den offisielle Twitterkontoen til Kriminalomsorgen,  den norske ambassadøren til Pakistan, Kjell-Gunnar Eriksen, styremedlem i Oslo MDG, Elin Enlid, den offisielle Twitter-kontoen til Oslo Bystyre, politiansatt i Oslo, Anniken Mjaaland, den offisielle Twitter-kontoen til Norges fremste fagblad om forskning og høyere utdanning, Forskerforum, Forstander i Det Mosaiske Trossamfund og nestleder i Antirasistisk Senter, Ervin Kohn, Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo og leder for senter for humanitær dialog i Geneve, Espen Barth Eide, samferdselsminister og KrF-politiker, Knut Arild Hareide, sjefsredaktør for E24, Gard L. Michalsen og Vara i #OsBy for @oslopartiet, i finanskomiteen. Spaltist i Dagen. Ansatt hos @norskfolkehjelp, Shoaib Sultan – og da avslutter vi et lite utdrag av «følger-listen» til Farukh Qureshi.

Ingen av dem reagerte på uthengingen eller voldstruslene mot mannen fra bystyrerepresentanten til Arbeiderpartiet.

 

Exit mobile version