Site icon Lykten

NRK nekter å informere sine lesere om hvem som sto bak voldtekten på 90-årig norsk kvinne

Rommet der den norske kvinne ble voldtatt av den afghanske flyktningen. (Foto: Politiet / Document.no).

NRK er flaggskipet i norsk mediedekning med tusenvis av ansatte og over seks milliarder i budsjett. Tvanginnkrevd via skatteseddelen. Her får du nyheter via TV, radio og internett, om du vil betale for dem eller ikke. Alle kringkastingssjefene har vært sosialister på sin hals.

Titalls ganger har undertegnede skrevet nyhetssaker eller kommentarer om NRKs åpenbare løgner eller utelatelser om etnisk bakgrunn i kriminalsaker de siste ti årene.

Og det tar aldri lang tid før en ny sak – les: løgn – dukker opp.

Nylig ble en 20-årig flyktning fra Afghanistan dømt  i Vestre Finnmark Tingrett for å ha voldtatt en norsk kvinne (90) som var pleietrengende og ute av stand til å forsvare seg selv. Voldtekten fant sted på en omsorgsinstitusjon i Alta, der afghaneren var ansatt som hjelpepleier.

NRKs journalister Jonas Løken Estenstad og Dagny Elisabeth Ulland intervjuer forsvarere og aktor. man skriver detaljert om DNA-bevis, vitner og politiets etterforskning. Man intervjuer Norsk Sykepleierforbund. Men man utelater svært viktige detaljer fra rettssaken om voldtektsmannen bakgrunn fra Afghanistan, som flyktning i Tyrkia, om hans dramatiske flukt, om traumer fra hans tid med familien i hjemlandet. At han uttalte navne Allah flere ganger i sin forsvarstale. At han trengte tolk for å forklare seg, selv etter 7 år i Norge.

I tillegg til å utelate helt sentrale detaljer fra saken, har man også helt utelatt den norske 90-årige kvinnens opplevelser og traumer etter voldtekten. Hvordan hun nå må leve med dette de siste dagene hun har igjen. Hvordan hun lever i frykt for at det skal skje igjen. At kvinnen gråt og måtte roes ned før teamet fra overgrepsmottaket kunne forlate henne.

Ikke noe av dette ville Jonas Løken Estenstad og Dagny Elisabeth Ulland omtale i sin artikkel på NRK.no.

Les saken slik den er dekket fra NRK.

Så denne saken fra Document.

Så denne fra Resett. 

Hva tenker du om NRKs dekning? Føler du de gjorde jobben sin som journalister med integritet og sannheten som høyeste mål? Eller føler du at de brukte – eller kanskje ble presset av redaktøren – til å utelate all den viktige og sentrale informasjonen på grunn av politisk korrekthet og deres egen politiske ideologi?

Hva sier Redaktør- og Vær varsom-plakaten til en slik nyhetsdekning?

Exit mobile version