Site icon Lykten

Overfallsvoldtekten som slapp ut til folket

(Illustrasjonsbilde / Pixabay)

For en uke tid tilbake ble det rapportert om en overfallsvoldtekt i Tollbugata. 

Du har kanskje lagt merke til at det ikke har vært rapporter om noen overfalls og gjengvoldtekter den siste tiden (Bak betalingsmur). Det handler ikke om at det ikke har forekommet, men dessverre at politiet rett og slett har undertrykket informasjonen fra offentligheten.

Flere ganger har vi opplevd at politiet på Twitter ikke har omtalt voldtekter og skyting på gatene i Oslo. Men vitner, journalister og andre har vært på plass og rapportert om det, slik at det allikevel har kommet i lokalavisen eller riksmedia. Men dette er altså unntaket og ikke regelen.

– Betyr dette at det har vært masse voldtekter vi ikke vet om? Jeg tror folk er i stand til å takle informasjon om dette, og hvis resultatet er at flere anmelder må det jo være et gode, sier sosionom og samfunnsdebattant Anna-Sabina Soggiu til Avisa Oslo.

Dette har vært kjent at politiet siden 2016 selv bestemte seg for hva de skulle rapportere ut av kriminalitet til offentligheten. En ganske oppsiktsvekkende avgjørelse i et demokrati, der informasjon og åpenhet er viktige grunnpillarer for folkets tillit til rettsstaten.

Les også: – Innvandrere bak alle anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo

Og vi som har rapportert litt fra kriminaliteten i Oslo vet at mørketallene er store når det gjelder rapportering, arrestasjoner og siktelser for forbrytelser som voldtekter, gjengvoldtekter og overfallsvoldtekter. Også for kriminalitet som skyting, barneran og knivstikking. Mange ganger stenger retten for rapportering, man hemmeligholder navn, alder og informasjon om de siktede av ulike grunner. Og massemedia har i mange år vært med på laget og unnlatt å avsløre gjerningsmennenes etniske bakgrunn, religion eller nasjonalitet. Samt ofrenes bakgrunn.

Dette fordi nærmest 100 prosent er gjerningspersoner med ikke-vestlig bakgrunn som står bak disse forbrytelsene. Og en svært stor andel av ofrene er norske. Politisk korrekthet trumfer sannheten og offentlig informasjonsplikt. Men av en eller annen grunn faller ikke klima- og krigsrapportering under denne kategorien. Da kan man skremme og skape hysteri, slik at selv barn får angst og må oppsøke terapi.

Nettsiden Frieord var ett steg unna Høyesterett for å avsløre navn og alder på fire gjengvoldtetsmenn med ikke-vestlig bakgrunn i Oslo. Offeret var en svært ung norsk jente.

Politiets leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, sa til VG i 2016 at man tidligere gikk ut med all informasjon, men at «dette skapte en voldsom frykt og at mediebildet fikk det til å se ut som det var mange voldtekter hele tiden.»

Altså, da er det jo «mange voldtekter hele tiden».

Politiet vil bare ikke informere offentligheten om det. Men nå slapp en voldtekt ut tilfeldigvis. I følge Rights.no har antallet anmeldte voldtekter økt med hele 10.5 prosent i 2021. Det totale antallet anmeldte voldtekter i landet var 1688, hvor langt de fleste hadde kjent gjerningsmann. I Oslo økte antallet anmeldte voldtekter med hele 22 prosent, hvor ca. hver tiende var en overfallsvoldtekt.

Vet norske jenter og kvinner hvor trygt/utrygt det er å gå på norske gater i 2022? Hvilke områder som er utrygge og hvilke veier de bør holde seg unna? Kvinnen som ble voldtatt klokken 22 på kvelden utenfor Oslo S hadde kanskje unngått det livslange traumaet om politiet og våre massemedier hadde gjort jobben sin, fremfor å være sensurorganer og portvoktere for det flerkulturelle samfunnet.

Og da har vi altså unnlatt alle skyteepisodene, knivstikkingene, barne- og eldreranene og hverdagskriminaliteten som jevnt og trutt foregår i våre byer. Uten at mange av disse når frem til offentligheten.

Hva slags samfunn ønsker våre myndigheter for oss egentlig?

Exit mobile version