Site icon Lykten

Politiet tror islamsk terrorisme i Oslo var rettet mot homofile

150.000 DREPT: På litt under 20 år har muslimer drept over 150.000 mennesker som følge av sin religiøse tro. Rasismen og hatet mot annerledestenkende og ikke-troende i islam er unikt for religionen.

Blekket på Politiets sikkerhetstjenestes nedjustering av trusselnivået fra ekstreme islamister hadde knapt tørket, før skuddene falt under pridefeiringen i Oslo sentrum i juni.

2 døde og 21 skadde lå tilbake på gatene i hovedstaden. Mange av de som overlevde er skadde for livet.

En islamist som var i PST sitt søkelys, iraneren Zaniar Matapour (43), sto bak. Kurderen har koblinger til andre dømte islamister. En av disse, pakistaneren Arfan Bhatti, hadde kort tid før pridefeiringen postet et sitat på sin Facebook-side (!) som oppfordret til drap på homofile, sammen med et bilde av et brennende regnbueflagg. Begge de to islamske terroristene ble stoppet i en bil sammen av PST i april. Der fant politiet en kniv. To måneder senere gjennomfører drapsmannen sin islamske terroraksjon mot homofile utenfor puben London i Oslo sentrum.

Les også: Hatangrepet i Oslo – muslimsk drapsmann er fra Iran

Fra Lykten:

OPPDATERT: Terroristens navn er Zaniar Matapour og er 43 år gammel. Han har også gått under navnet Samuel Steffa. Han kom til Norge som 12-åring og skal ha bodd på Ammerud. Han fullførte videregående skole på Stovner.

I følge vitner skal han ha skreket «Allahu akbar» før han åpnet ild utenfor utestedene i Oslo sentrum.

Det islamske terrorangrepet mot London Pub  i går kommer mindre enn åtte måneder etter det islamske terrorangrepet i Kongsberg, der konvertitten Espen Andersen Bråthen (38) drepte fem personer.

(Sitat slutt).

Innbyggere med bakgrunn fra muslimske land utgjør ca. 13 prosent av befolkningen i Oslo, eller rundt 67.000 personer (tall fra 2020). Det har de siste årene blitt vanskeligere for homofile å leve åpent i innvandrertette bydeler i hovedstaden.

Undersøkelser om holdninger til vold og religiøs radikalisme hos muslimer i Europa har vist at en ikke ubetydelig  prosent av muslimer som er spurt (avhengig av alder/kjønn), mener det er akseptabelt å bruke tvang, vold eller terror for å oppnå sharia/beskytte islam. Dette betyr at det potensielt finnes flere hundre, kanskje tusenvis av muslimer i Norge som mener at sharia og radikal islamisme er akseptabelt under visse forhold. En av hovedpunktene for disse er at homofili er forbudt og i ekstreme tilfeller bør føre til dødsstraff.

Det bor ca. 200.000 muslimer i Norge. Om bare 0.5 prosent av disse anser seg selv som fundamentalistiske eller blir ansett av norske myndigheter som i risikogruppen for radikalisme, så vil det allikevel utgjøre ca. 1.000 mennesker. I følge PST var det minst 90 personer som dro til Syria for å kjempe for terrorgruppen IS for en del år tilbake. Mange av disse har kommet tilbake til Norge og mange av dem går frie i det norske samfunnet i dag.

Nå har utviklingen i Oslo med stadig demografisk skifte og radikalisering av muslimer eskalert fra trusler og mishandling, til terror og drap.

Fra NRK:

– ​​​​ Angrepet 25. juni er et tegn på at ekstreme islamister har skeive og pride i sitt fiendebilde, sier strategisk analytiker i PST, Siv Sørensen, til NRK.

– Etter angrepet er det tydelig for oss at fokuset på skeive fra ekstreme islamister er ytterligere aktualisert, sier Sørensen.

Det er Oslo politidistrikt som etterforsker skytingen. De har ikke konkludert med hva som var Matapours mål.

Trusselnivået i Norge regnes som høyt. Det betyr at PST mener flere personer har evne og vilje til å gjennomføre et terrorangrep.

– Vi mener bestemt at det er ekstreme islamister som står bak dette, sa PST-sjef Roger Berg til NRK i juni. Han viste blant annet til dagen angrepet skjedde.

Exit mobile version