Site icon Lykten

Snipp snapp snute – der var Græsvik ute

Fredrik Græsvik. Foto: Jarle H. Moe /Nordiske Mediedager 2013 / CC BY-SA 2.0

Dette er synet som møter Twitter-brukere når man trykker seg inn på TV2s utenrikskorrepsondent Fredrik Græsvik sin Twitter-konto.

Les også: Vi påpekte dobbeltmoralen til TV2s Græsvik – da blokkerte han oss

Norske massemediers utenrikskorrespondenter, spesielt fra NRK og TV2 har i en årrekke vært innblandet i kontroversielle reportasjer og nyhetsformidling som har skapt reaksjoner fra seerne.

NRKs Sidsel Wold og TV2s Fredrik Græsvik har begge blitt omplassert etter at man følte at de ikke lenger hadde seernes troverdighet og kunne skade omdømmet til TV-kanalene.

Spesielt har USA-korrespondenten Græsvik lagt seg ut med TV2s seere i lang tid på Twitter. Den siste tiden eskalerte utbruddene mot FrPs stortingsrepresentant Jon Helgheim. Græsviks tone på Twitter har var vært svært konfronterende og direkte, noe som får brukere til å reagere. Ikke sjelden har han blokkert brukere som har gått i debatt med ham, inkludert Lykten.

Fra vårt eget standpunkt har Græsvik tråkket langt over grensen for hva som er sømmelig og innenfor journalistisk standard for en høyt betrodd og ettertraktet stilling med stort ansvar for objektiv og korrekt nyhetsformidling.

Les også: TV2s USA-korrespondent delte falsk nyhet på Twitter

Græsvik har ved flere anledninger kommet med konspirasjonsteorier, personlige angrep og direkte løgner om Trump, konservative velgere og amerikansk politikk. Han har også kommet med rasistiske betraktninger om velgermassen i USA.

Så lenge kranglingen forholdt seg til vanlige Twitter-følgere og TV2-seere så fortsatte Græsvik sin aktivitet, men når en profilert stortingspolitiker ankom debatten og Græsviks løgner og personlige meninger om presidenten ble nasjonale nyheter, så ble søkelyset for ubehagelig.

Græsvik får ikke uventet støtte fra flere nettaviser som omtaler saken og offentlige debattanter, blant annet Trump-hatere som Aftenblandet-journalist Sven Egil Omdal. Og igjen så velger norske nettaviser og journalister å ukritisk videreformidle amerikanske venstreorienterte medier og demokratiske politikeres personlige angrep på USAs president, fremfor å skrive sannheten.

Les også: TV2-journalist om Trump: Han er mulig narkoman

es også: TV2s USA-korrespondent amok på sosiale medier – hang ut familie med bilde og navn

Om det var TV2 redaktør Karianne Solbrække eller Græsvik selv som tok avgjørelsen er uklart. Solbrække selv er ikke ukjent for kontroverser, da det ble avslørt at hun var kjæreste med jihadisten og den dømte terroristen Arfan Bhatti, mens hun jobbet for TV2 som dekket terrorangrepet Bhatti sto bak.

Selv etter avsløringen ble Solbrække værende i TV2 og ikke nok med det, hun er nå altså nyhetsredaktør med ansvar for Fredrik Græsvik.

Noen ganger er virkeligheten villere enn fantasien. Og nå har Græsvik fjernet Twitter-kontoen sin.

Les også: TV2s Fredrik Græsvik skremmer meg

Exit mobile version