Site icon Lykten

TV2s Fredrik Græsvik skremmer meg

(Skjermbilde/Twitter)

Undertegnede er gjerne med på en debatt. Og jeg har holdt på en god stund så huden er tykk og toleransen er høy. Jeg har debattert på gamle Aftenpostens debattforum, VGs debattsider og utallige Disqus-tråder under Dagbladets nyheter. Sikkert tusenvis av innlegg de siste tiårene. Når jeg etterhvert startet med egne nettsider og åpnet egne Disqus-debatter under artiklene, trappet jeg naturlig ned med kommentarene og konsentrerte med på å skrive nyheter. Men jeg har hele tiden fulgt med i lesernes innlegg og debatter.

Da Twitter tok av for alvor på 2000-tallet kom en helt ny form for debatt inn i offentligheten. Her var det mye å kose seg med. Twitter-kriger og lange tråder med innlegg, bilder og gifs, ikke sjelden mellom kjente politiske deltakere. Det var stor underholdningsverdi. Etterhvert lærer man å skilne på de ulike debattformene. Og deltakerne. Man ser hvem som er seriøse og hvem som kun vil «trolle». Og så oppdager man psykopatene.

Og her vil jeg med aller høfligste respekt utpeke en slik psykopat. En som har en offentlig, åpen og verfisert Twitter-konto. En person som jobber for TV2 Nyhetene som utenrikskorrespondent. Nemlig Fredrik Græsvik. Jeg har forsøkt meg på et par utvekslinger med ham og vært seriøs. Noen ganger med glimt i øyet. Få ut litt humor. Kanskje møtes på midten. Men her møter man bare en høy svart vegg av hat og politisk aktivisme. Her finnes ingen nyanser. Ingen måtehold. Ingen forståelse. Bare rent og blindt hat. En nærmest mekanisk aktivisme, hver dag, hver uke, hver måned…hele året rundt. Anti-Trump, Anti-Trump, Anti-Trump, Anti-Trump, Anti-Trump. Og under tweetene sine får han alltid med seg de lydige dronene som gir ham positiv tilbakemelding. Svært få eller ingen utfordrer ham eller kommenterer saklig. De er like hakk-i-plata som Græsvik. Trump er dum. Trump er teit. Trump er oransje. Amerikanere er teite.

Les også: TV2s USA-korrespondent amok på sosiale medier – hang ut familie med bilde og navn

Græsviks Twitter-konto er nærmest kjemisk renset for noe annet enn Trump. Ingenting om Joe Biden. Eller Hillary Clinton. Eller Barack Obama. Ingenting om demokratene og deres politikk. Om valget i november. Debattene som nylig var. Eller amerikansk innen- og utenrikspolitikk på et objektivt og nøytralt nivå. Bare hat, hat og mer hat. Græsvik stanger hodet i veggen som en sinna bukk. I USA kaller man slikt for Trump Derangement Syndrome. Vi må forstå at han er utenrikskorrespondent for den nest største nyhetskanalen i Norge. Han skal dekke valg, politikk, demokrater, republikanere og presidenten. Han skal gi et seriøst og balansert bilde av hva som skjer der for leserne – og seerne.

Istedenfor får vi dette. (Et lite utvalg fra kun siste uke). Ikke én tweet om Joe Biden og de seksuelle anklagene som kan velte hans presidentkandidatur. Ingenting om det demokratiske partiet og kampen mellom Biden og Sanders. Ingenting om den økende kriminaliteten i New York under koronakarantenen. Ikke en positiv eller nøytral tweet om myndighetenes tiltak, økonomi og politikk for å komme gjennom krisen.

Det er anti-Trump, anti-Trump, anti-Trump, anti-Trump og ennå mer anti-Trump. Og det skremmer selv en herdet debattdeltaker som meg. Kanskje Græsvik burde bli hentet hjem som NRK-korrespondent Tove Bjørgaas ble i 2018. Også hun mistet sinnet og den lille fornuften hun hadde da Trump tok over Det hvite hus. De to kunne kanskje delt en flaske vin på en brun pub i Oslo og holdt seg langt unna alt som heter politikk i lang tid fremover. Græsvik har jo et kronisk tredagersfylla-ansikt og ville i så måte vært der han hører mest hjemme. Stille og vekk fra offentligheten.

OPPDATERT 28.4.2020. Når man ikke trodde Trump-hysteriet kunne nå nye høyder hos Græsvik, slår han til med påstanden om at Trump er narkoman.

Exit mobile version