Site icon Lykten

Venstreeliten begynner å få kalde føtter – Espen Thoresen fortviler

Espen Rustad Thoresen, Nordiske Mediedager 2013 (Foto: Knut Jensen / Nordiske Mediedager / CC BY-SA 2.0)

Under tittelen «Rabalder i kulissene» skriver Espen Thoresen om hvordan det flerkulturelle utopien han og hans likesinnede i mange tiår har drevet frem nå ikke lenger er så utopisk. Faktisk er den heller dystopisk.

Men det var kanskje ikke så lett å se dette i den røde tåka som spant seg fra Blitz-huset til NRKs hovedkontor på Marienlyst og alle de venstreideologiske institusjonene imellom dem. Og dem er det mange av. Det norske samfunnet var gjennom 1970-80-90 og tidlig 2000-tallet en eneste stor flerkulturell festfabrikk og lederne falt over hverandre i hvem som promoterte mangfold, integrering og flyktningepolitikk best. Da var hovedstaden og Norge ennå noenlunde fungerende å bevege seg i offentlig. Men et sted gikk det fryktelig galt. Man mistet kontrollen. Det ble en slags innvandrerboble ala boligboble. Man hadde spilt for høyt, bydd for høyt og det var ikke lenger dekning på kontoen. ‘

Plutselig marsjerte det 3000 islamister på Karl Johan. Ghettoer førte til hvit flukt ut av gamle Arbeiderparti-bastioner som Groruddalen og Oslo øst. Det var gjenger og skyting på åpen gate – helt inn til Aker Brygge. Plutselig var ord og uttrykk som æresvold, omskjæring, tvangsekteskap og koranskoler dagligdagse. Moskeer hadde islamister som preket hat og terror midt blant oss. Legg på barneran, eldreran og gjengoppgjør, så har vi hele den flerkulturelle heksegryta på tørrkok.

Nylig fikk NRK-kjendisen Thoresen en telefon om at sønnen til en venn av ham hadde opplevd innvandrerrelatert knivvold på gaten i Oslo. Det var nært et drap og kun snarlig inngripen reddet en 17-åring fra å havne på likhuset. Da våknet Thoresen. En mann som har vært godt sementert på venstresiden hele livet sitt. Men det er for sent, Thoresen. Mange tiår for sent.

Fra Dagbladet:

Mange stiller spørsmål om hva som er årsaken til at så mange unge med innvandrerbakgrunn er så aggressive.

Religion er et aspekt. Muslimske gutter med norsk kjæreste risikerer å bli utestengt fra både familie og venner. Kulturarv og kvinnesyn er et annet. Beklageligvis et kvinnesyn de får med seg hjemmefra med tap av familiens ære som ris bak speilet.

Resultatet er at norske jenter holder seg på avstand for å unngå å bli kalt horer og når sosial kontroll sørger for at muslimske jenter holdes hjemme, er også de utenfor rekkevidde.

Når VG 29. april melder at neste semester vil tre Oslo skoler være uten en eneste førsteklassing med etnisk norsk bakgrunn, er det lite som tyder på at elefanten kommer til å forsvinne med det første.

Derfor er det på tide at media slutter med overskrifter som; Ungdommer fra Tøyen og Grønland barket sammen til et slagsmål. Eller; Kriminelle ungdomsgjenger skaper frykt. At dere forsøker å sukre pillen framstår bare som et mislykket forsøk på å unngå generalisering. Og ja da, vi vet alle et det finnes like mange drittsekker blant etnisk norske og kristne som blant innvandrere og muslimer, men slutt å undervurdere oss.

(Sitat slutt)

Legg også merke til hvor livredde Dagbladet er for at noen skal tro at de mener det samme som Thoresen og har laget en historisk klargjøring med grønt felt: EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Bare sånn i tilfelle noen skulle tro at avisen faktisk selv vil ta opp utviklingen i det norske samfunnet.

Exit mobile version