Site icon Lykten

VENSTREHATET: 12.000 tweets med oppfordring til drap på president Donald Trump

Donald J. Trump er USAs president, på godt og vondt. Han vant valget på demokratisk vis, gjennom landets gjeldende valgregler.

Men istedenfor å akseptere og respektere dette, slik republikanske velgere gjorde etter Obamas to siste presidentperioder, så har venstresiden nærmest gått amok – både på sosiale medier og på gaten.

«DREP TRUMP»: Det er ikke uvanlig at venstreekstremister tagger «Drep Trump» i forbindelse med opptøyer og vandalisering. (Foto: Privat).

De siste ukene har det vært flere alvorlige og voldelige opptøyer, med knuste forretninger, brente biler og grov vold mot uskyldige mennesker.

CNN gikk så langt å kjøre et scenario om hvem som skulle overta for Trump om noen drepte ham før han ble innsverget som president.

VIDEO: Opptøyer i USAs hovedstad – Trump-tilhengere mishandlet – hundrevis arrestert

Les mer: Grov vold mot Trump-tilhengere – se videoene og bildene

Les mer: F*** Trump – grov hets og drapstrusler fra madonna og kjente skuespillere under demonstrasjon

Denne teorien og nærmest ønsket om hans død har ikke avtatt. Tvertimot har hetsen og hatet – og oppfordringene om drap på presidenten – nesten blitt en trend.

Det rapporteres nå at på de 12 dagene siden den amerikanske presidenten ble sverget inn så har hele 12.000 tweets på det sosiale nettstedet Twitter inneholdt trusler eller ønsket om å drepe Donald J. Trump.

Dette inkluderer professorer, lærere, journalister, politikere, musikkartister, skuespillere og tidligere medlemmer av Obama-administrasjonen.

12.000 drapstrusler: Venstreorienterte Twitter-brukere har ifølge Secret Service skrevet så mange som 12.000 drapstrusler og oppfordringer om å drepe den amerikanske presidenten. (Foto: Twitter).

Frieord skrev senest i går om hvordan hundrevis av mennesker gikk amok på universitetet i Berkeley, da Breitbarts redaktør og Trump-tilhenger Milo Yiannopoulos skulle holde en tale der. Venstreekstremistene brant trafikklys, knuste vinduer, kastet steiner og angrep og slo mennesker bevisstløse på gaten.

Les mer: Videoen Youtube forsøkte å sensurere og angrepet mot Milo på Berkeley

Det hele ble møtt med relativ stillhet fra riksmediene. Endog påstod noen av dem at det var Breitbart-redaktøren sin skyld fordi hans meninger provoserer venstresiden. De fikk støtte av ordføreren i byen(!).

Politiet valgte å ikke pågripe opprørerne og voldsekstremistene, men stengte ned arrangementet istedenfor. Et tegn på hvem som kontrollerer og bestemmer ytringsfriheten i dag.

Også i Norge er venstresiden aktive på sosiale medier for å hetse og hisse opp til hat mot Trump, godt støttet av riksmediene som knapt har skrevet en eneste positiv artikkel om den nye presidenten, siden valgkampen startet for alvor i fjor. Trump får skylden for alt fra flyktingene i Europa til miljøpolitikken, selv om dette er en politikk som Obama, Hillary, Hollande, Cameron, Merkel og lederne i EU har stått for og skapt.

Ett ord som ytringsansvar var mye brukt av venstresiden i fjor.  Det handlet om at mennesker måtte tenke seg om før de skrev oppfordring til vold eller ting som kunne såre noen. Det virker som om dette er gått helt i glemmeboken etter Trumps innsettelse.

Les også: Aftenposten-journalist sprer falske nyheter om Trump – vil ikke diskutere da han blir konfrontert

Et eksempel på hvor langt hatet og sinnet har kommet vises i videoen vi har lagt ut nedenfor.

Her kan vi se hvordan en professor fra NYU (New York University) totalt mister besinnelsen og forsvarer grov vold mot sine politiske motstandere. Den kjente Youtube-journalisten og grunnleggerene av det svært kjente nettstedet «Vice», Gavin McInnes, skulle snakke ved universitetet i New York i går.

Utenfor var det som vanlig samlet seg protester fra venstreekstreme grupper. Blant dem befant en professor fra universitetet seg. Hun omtaler (skriker) at hennes meningsmotstandere er «nazister», selv om taleren, Gavin McInnes, er omtrent så langt fra nazist som man kan komme. (Han er blant annet gift med og har barn med en ikke-hvit kvinne). Hatet og sinnet hos den kvinnelige professoren kan være en pekepinn på hvor dypt det sitter, men også sette spørsmålstegn ved hvordan det har oppstått.

Og slik så det ut da McInnes skulle inn på universitetet og holde talen sin:

Hør Gavin McInnes fortelle om hendelsen i etterkant:

Ventresiden, både i media og ute blant folket, har de siste ukene vist at de innehar både mangel på impulskontroll, respekt og verdighet for andres meninger og ytringsfrihet.

Dette er svært trist og en negativ utvikling for våre skjøre demokratier i disse urolige tider. Men det kan også slå svært hardt tilbake på venstresiden, da de avslører seg selv offentlig og viser at alt tidligere snakk om «respekt» og «toleranse» kun har vært tomme ord og politisk skuespill.

Det har også blitt diskutert at mange av de som sitter på gjerdet eller tilogmed har tilhørt venstresiden tidligere nå går over til høyresiden som følge av all volden og kaoset som venstresiden har stått bak etter Trump og Brexit.

Exit mobile version