Site icon Lykten

VIDEO: Imam siterte ordrett fra hadith i København-moske – danske politikere sjokkert

Reaksjonene blant danske politikere da talen til imamen ble kjent i begynnelsen av denne måneden var sjokk. Judith Bergman i tenketanken Gatestone Institute finner det interessant at politikerne er overrasket over å bli konfrontert med islams grunnleggende prinsipper, som bare har vært offentlig tilgjengelig i 1400 år.

Den siterte hadith er en av de aller mest kjente. Han sa: «Det vil snart komme et kalifat som vil pålegge Allahs sharia og gjenopplive Hans profetens sunna som vil føre jihad for Allah som vil forene den ellers oppløste islamske nasjon, som vil frigjøre Al-Aqsa-moskeen fra den sionistiske skitt, så profeten Muhammeds ord kan gå i oppfyllelse: «dommens dag vil ikke komme før muslimene kjemper mot jødene og dreper dem. Jødene vil gjemme seg bak steiner og trær, men steiner og trær vil si:’. Oh muslim, Oh tjener av Allah, det er en jøde bak meg, kom og drep ham»

En hadith er en nedskreven fortelling om hva profeten Muhammed sa og gjorde, eller unnlot å gjøre. Ordet Hadith betyr tale, eller fortelling, referat eller beretning. En hadith kan hjelpe med å forstå innholdet i Koranen. Sammen med Koranen regnes Hadith som den viktigste kilde til islamsk rettsvitenskap (fiqh), og Koranen og Hadith omtales derfor samlet som usul al-fiqh, «lovens røtter». En hadith er med andre ord en vesentlig del av islamsk teologi.

For Frieords journalist er ikke denne hadith helt ukjent. Han satt ved en anledning i en drosje i Tel Aviv, kjørt av en muslimsk tsjetsjensk drosjesjåfør. Sjåføren oppfattet Frieords journalist og hans følge som muslimer, hvilket ingen av dem var, og følte seg derfor fri til å si omtrent følgende: «Se på alle disse jødene på gatene. Det står skrevet at jødene vil gjemme seg bak steiner og trær, men steiner og trær vil si: det er en jøde bak meg, kom og drep ham.» Han frydet seg åpenbart over hva som ville skje med de gjenlevende jødene etter Hitlers Holocaust.

Hvordan reagerte så andre danske muslimer på den libanesiske imamens tale i Masjid Al-Faruq moskeen om å drepe jødene. Moskeen selv la den ut på youtube. En reporter fra dansk TV2 som nylig tilbrakte to timer ved Masjid Al-Faruq moské, kunne ikke finne en eneste muslim som var villig til å fordømme imamen.

«Jeg tror ikke han mente noe vondt med det,» sa den kvinnelige studenten Bayan Hasan, skriver Judith Bergman i sin artikkel. En annen dansk muslim, Mohammed Hussein mente et det måtte være feil «I islam, må man ikke drepe noen.» Koranen vers 08:12, for å nevne ett eksempel blant mange, sier noe annet: «… Jeg vil sette en frykt i livene til de vantro. Klem dem over nakken. Klem dem over hver finger,» skriver Bergman. Muslimske organisasjoner og imamer har vært helt tause om emnet.

Masjid Al-Faruq-moskeen i København.

En senior imam: Naveed Baig fra Dansk Islamsk Senter, avviste bare prekenen: «Islam som religion kan ikke være anti-semittisk fordi islam i seg selv er en semittisk religion,» sa han.

Men Judith Bergman påpeker at Koranen og Hadith er fylt med formaninger om å drepe jøder og andre «vantro» og krever jihad (krig for å spre islam), og trekker frem Sure 3:151 som et eksempel: «Vi vil vekke terror i hjertene til de vantro … brannen vil bli deres herberge. For et elendig tilholdssted for de som gjør urett!»

Med hensyn til bestemte passasjer om jødene, nevner Koranens vers 5:60 og 7: 166 jøder som «forbannet av Allah forvandles til aper og svin». Det er grunnen til at det i dag i store deler av den muslimske verden er vanlig å kalle jøder aper og griser.

Derfor er det ikke noe uvanlig at imamer oppfordrer til drap på jøder i enkelte moskeer, selv i Vesten, skriver hun. I Canada resitere en imam for eksempel i 2016 i Montreal Dar Al-Arqam moské den samme hadith om steiner og trær som sier «Det gjemmer seg en jøde bak meg, kom og drep ham»

Exit mobile version