Site icon Lykten

For vårt flagg og fedreland er hans motto

GEIR UGLAND JACOBSEN. (Foto: Demokratene).

Sp 1. Hvordan har reaksjonene vært etter at du meldte deg inn i Demokratene?

Stort sett bare positive. Demokratene passer som hånd i hanske med mine egne politiske preferanser. Den store oppmerksomheten rundt min overgang gjorde at mange andre kom til samme konklusjon. Demokratene er partiet for dem som vil ta vare på Norge.

Sp. 2 Har du reell tro på at Demokratene kommer inn på Stortinget?

Ja, absolutt! Til tross for at de etablerte partiene og deres støttespillere i media prøver å tie oss i hjel, øker oppslutningen jevnt og trutt. Vi er i en unik posisjon – det er oss mot resten. Når Demokratene kommer inn på Stortinget, vil vi være det eneste partiet der som konsekvent setter norsk selvbestemmelse, sikkerhet og velferd foran alle andre hensyn. Vi vil også være det eneste partiet som tar et oppgjør med en del vedtatte «sannheter» som slett ikke er sanne, og som har potensiale til å ødelegge Norge.

Sp 3. Havner Demokratene på vippen i Stortinget -vil man da støtte de borgerlige eller de rød -grønne?

På den tradisjonelle høyre/venstre-aksen har Demokratene sitt tyngdepunkt omtrent på midten. Vi vil ikke binde oss til andre partier på fast basis, men vurdere fra sak til sak. Hvis et annet parti fremmer et forslag som er til fordel for land og folk, og ellers er fornuftig, vil vi støtte dette uavhengig av hvem som fremmer det. Skal vi støtte en regjering, blir det med forbehold om frihet i enkeltsaker. Vi skal fremme vår egen politikk så konsekvent vi kan, og levere iht våre velgeres forventninger. Vi vil selvfølgelig fremme en rekke forslag for egen del. Hvordan de ulike partiene da stemmer, vil vise i hvor stor grad de prioriterer folk og land – noe velgerne sikkert vil merke seg.

Sp 4 Hva mener Demokratene om abort?

Vi erkjenner at abortspørsmålet er følsomt og vanskelig. Vi støtter dagens lovgivning, med fri abort inntil 12 uker etter unnfangelsen, men ønsker ikke ytterligere liberalisering. Vi har liten sans for det opportunistiske, nærmest makabre, kappløpet vi nå ser blant noen partier i å foreslå selvbestemt abort til langt over halvgått svangerskap.

Sp 5 Hvordan ser du på Pride bevegelsen generelt – og flaggloven spesielt?

Demokratene mener at alle fritt må få ha og leve ut den seksuelle legningen de har, så lenge det er innenfor norsk lov. Men vi mener også at seksuell legning er en privatsak som man ikke behøver å demonstrere offentlig. Vi ser ikke helt hvordan man kan forsvare å ha en egen dag med til dels utagerende feiring av seksuelle minoriteter, og vi ser slett ikke vitsen med å dra barna inn i det. Det burde i så fall avsettes egne dager også til en rekke andre grupper som fortjener minst like mye oppmerksomhet. Generelt mener vi at det er for mye identitetsfokus i dag. Når det går for langt, virker det splittende. Man tydeliggjør forskjellene fremfor å ignorere dem. Det ser vi ikke minst i USA. «For øvrig er vi sterkt uenige i den siste endringen av Flaggloven, og vil reversere den ved første anledning. På offentlige flaggstenger skal det kun henge norske flagg, evt det samiske. Vi ser lovendringen som et destruktivt trekk mot nasjonalstaten.»


Sp.6 Flere i gruppen er opptatt av bestefedres rett til kontakt med barnebarn. Har du noen tanker om dette?

Demokratene mener at barn har rett til kontakt med både foreldre og besteforeldre, så sant det ikke er helt konkrete og legitime årsaker til at det ikke kan skje. Vi ønsker å styrke familien generelt, og tone ned det offentliges rolle i barnas oppvekst. Vi ønsker også å tilstrebe mer rettferdige avgjørelser i barnefordelingssaker, der barnas behov må komme først. Vi vil også ansvarliggjøre foreldrene i større grad, og går bl.a inn for sterkere reaksjoner ved samværssabotasje og urettmessig utnytting og påvirkning av barna til egen fordel, i konflikt mellom foreldrene. Sabotering av besteforeldrenes kontakt med barna kan da også bli tema.

Sp 7. Hvordan vurderer du private tjenester i helsesektoren?

Private tjenester innen helse og omsorg er ofte best, iht undersøkelser. Det viser seg også at de ofte er billigst for skattebetalerne. Det offentlige skal regulere og forvalte, men helst ikke drive annet enn helt samfunnskritiske og sårbare funksjoner. Derfor er vi for privat drift av det meste. Så lenge forvalteren (det offentlige) gjør jobbens sin med å sette rammer for driften og føre tilstrekkelig kontroll, fungerer dette erfaringsmessig helt utmerket. Innovasjon og ledelse blir også ofte bedre med privat drift.

Sp 8 Barn av muslimske foreldre blir alt for ofte radikalisert av sine foreldre, dette skjer i Norge; Hva vil Demokratene gjøre for å å forhindre fremveksten av Islam i Norge

Demokratene mener at islam er et autoritært samfunnssystem som vanskelig lar seg forene med våre verdier, frihetsidealer og demokrati. Vi vil stoppe islamsk hjernevasking og bekjempe den medfølgende voldskulturen og fremme assimilering der vi kan. Ortodokse muslimer, dvs islamister, vil aldri kunne fungere i vårt land, og bør utvises. De motarbeider ofte aktivt integrering av andre muslimer, inkludert egne barn. Dersom norske myndigheter anser at barna fratas muligheten til integrering, eller skades og/eller hemmes på annen måte av foreldrenes oppdragelse, må barnevernet inn i bildet. Enden på visa kan bli at foreldrene mister barna, slik norske foreldre mister sine, om alvorlig skade kan påvises. Utvisning av hele familier er også et alternativ, da radikaliserte barn kan utgjøre en fare for samfunnet over tid.

Sp 9 Demokratene er for mer direkte demokrati. Kan du nevne noen saker der du ser på en folkeavstemning som naturlig.

Alle saker som engasjerer allmennheten er potensielle avtemningstemaer. Aktuelle saker i dag, kan f.eks være vindturbinutbygging, diverse saker som truer norsk suverenitet, betydelige lovendringer og immigrasjonspolitikk. Innenfor suverenitetsfeltet ligger f.eks alle de internasjonale avtaler som Norge har inngått, som Demokratene vil nullstille, så som EØS, Schengen, ACER, FNs flyktningekonvensjon og asylinstitutt, og Marrakesh-avtalen. Avståelse av norske naturressurser og salg av bedrifter av nasjonal viktighet bør også kunne stemmes over. En svært viktig forutsetning for direktedemokrati, er at velgerne er komplett og objektivt informert. Det er de sjelden i dag. Derfor må det ryddes opp i norske medier slik at folk blir objektivt og ærlig informert, og ikke desinformert og påprakket meninger, før vi innfører direktedemokrati. All politisk betinget sensur må opphøre. De siste års utvikling med stadig mer sensur og politisk ensretting, har skadet demokratiet alvorlig.

Sp 10. Høyre vil tillate at forretninger kan nekte folk å betale med kontanter. Hva er din mening om dette?

Det er vi prinsipielt uenige i, i hvert fall hvis det blir regelen mer enn unntaket, noe det fort kan bli. Avskaffing av kontanter betyr mindre frihet. Kanskje kan man få en styrket kontroll med visse former for kriminalitet ved å avskaffe kontanter, men det er, slik vi ser det, ikke verd det. Vår frihet innskrenkes dag for dag, og det går fort på livskvaliteten løs. Elektronisk betaling er ryddig, men det er et kontrollaspekt her som vil kunne misbrukes. Noe av det samme ser vi ved bl.a «veiprising», som krever at vår ferdsel overvåkes kontinuerlig og i detalj, via GPS. Mange av oss føler at Orwells 1984 rykker raskt nærmere, og at det er betimelig å være på vakt mot tiltak som forsterker det inntrykket.

Exit mobile version