Site icon Lykten

LESERINNLEGG: Marxistenes grep på det offentlige såvel som det private

Av Ivar Systad, Samfunnsdebattør

Jeg tror neppe jeg overvurderer marxistenes grep på det norske samfunnet, ved å påstå at de fortsatt styrer alle nøkkelposisjoner i Norge, slik de har gjort i de siste godt og vel 30 år.

Dette har jeg underbygget i flere av mine artikler, og det er grunn til en repetisjon  før ferien.

De begynte med universitetene og undervisningssektoren,  deretter tok de over styringen av offentlig sektor, presse og media.

I dag er forskjellen i innholdet i Klassekampen og Aftenposten som resten av gammelmedia svært liten – Ivar Systad, samfunnsdebattør

Vi som er 60+ husker politisk styrte aviser, dette var tryggheten til det norske folk, at de til enhver tid visste hva de forskjellige partiene mente om alle saker som angikk samfunnet. Spesielt de som ikke var så veldig opptatt av politikk, kunne lese seg opp i en eller flere av partiavisene ved behov.

Med andre ord slik et demokratisk samfunn er ment til å fungere for landets befolkning.

Dette er dessverre historie, og i dag er forskjellen i innholdet i Klassekampen og Aftenposten som resten av gammelmedia svært liten, dette tør jeg påstå er fordi alle redaktørene er marxister eller sosialister, selv om de prøver å fremstille seg som nøytrale. På Journalisthøyskolen utdannes kun denne typen, konservative søkere får ikke innpass her.

Slik har de gått frem i hele det norske samfunnet, og tatt over styringen med det meste, også i privat sektor har dette dessverre skjedd. Noen ganger fordi de arvet foreldrenes firmaer og bedrifter, men i de feste tilfeller er det deres universitets eller høyskole utdanning, som er den avgjørende faktor for toppleder stillinger både i det offentlige, og i det privat næringsliv.

Noen husker gjerne at dagens Geelmuyden  & Kiese Kommunikasjonshus, som er Skandinavias største selskap innen sitt fag, ble stiftet av Hans Geelmuyden, som var medlem i Sosialistisk Folkeparti eller dagens SV.

Sagt med litt andre ord, er det dette selskapets ansatte som velger både offentlige, og private toppledere i Norge og resten av Skandinavia i dag.

Dette fordi velutdannede marxister og sosialister så mulighetene som lå her, til å få kontrollen med fremtidens ansettelser av toppledere i Norge.

Hvordan tror dere dette har påvirket den politiske utviklingen i samfunnet, og fortsatt gjør ?

Høyrefolk den gangen var så totalt naive og godtroende til denne utviklingen som skjedde, at de ikke evnet å se betenkeligheter i det hele tatt, og gjør det vel neppe i dag heller.

Det er dette vi på den konservative borgerlige siden, i dag lider under.

Exit mobile version