Site icon Lykten

Lyver media om utsendingen av Abbasi-familien?

(Skjermbilde/FrP/Facebook).

Det kan virker som om et samlet norsk pressekorps villeder befolkningen angående utsendingen av Abbasi-familien.

Innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Jon Helgheim publiserte i dag en oppsiktsvekkende post på Facebook om den pågående utsendingen av Abbasi-familien.

I posten skriver Helgheim :

Utsendingen av Abbasi-familien ble i går stanset av Afghanske myndigheter som plutselig bestemte seg for ikke å ta de imot, noe de er forpliktet til.

Grunnen til at familien sendes ut, er at de ikke har behov for beskyttelse i Norge. Moren forsøkte å jukse seg til opphold ved å gi feil opplysninger om at hun ikke hadde noe mann, så dukket mannen opp i Norge. Da mistet hun oppholdstillatelsen og siden har moren tapt saken i retten.

Vi har tvangsreturnert over 36 000 ulovlige innvandrere siden 2013, så det er gode rutiner i slike saker. Denne kvinnen ble også forsøkt returnert i 2014, men ble også den gang «syk». Selv om legene etter det jeg vet, ikke finner noe galt. Politiet var forberedt på at kvinnen kunne komme til å besvime, siden hun har gjort det i slike anledninger tidligere. Derfor ble hun grundig sjekket av lege før avreise og det ble chartret et eget fly med både lege og sykepleier ombord. Det er etter min mening forsvarlig transport.

Det er ganske vanlig at det kan oppstå komplikasjoner i retursaker, gjerne fordi folk ikke vil returnere. Du hører vanligvis ikke om det, men vi har hver eneste dag i seks år sendt ut 16 ulovlige innvandrere. Mediene og asylaktivistene velger seg ut noen få saker som får mye oppmerksomhet. Politiet og alle involverte har en svært krevende jobb når slikt oppstår. At plutselig Afghanske myndigheter ser sitt snitt i å utnytte medieoppmerksomheten, er heller ikke overraskende.

Norge returnerer likevel ulovlige innvandrere, og jeg vil advare mot å gi familien falske forhåpninger.

Igjen er det ulovlige innvandrere og grunnløse asylsøkere som får all oppmerksomheten. Mener folk virkelig at vi skal bytte ut kravet om «behov for beskyttelse», med andre ting som at man er godt likt eller ikke?
Dette ville i så fall være grovt urettferdig og uverdig saksbehandling!
Hvor er engasjementet for de som virkelig trenger det?

Hva tenker du om saken? Kommenter og del gjerne Helgheims innlegg.

Exit mobile version