Site icon Lykten

Nyhetsrunden 17.01.2021 – Antirasistisk koronavaksinering, barneran i Oslo, bomberekord i Sverige og forbud mot runeskrift

Dagens video viser hvordan Demokratene i USA, med Hillary Clinton, Joe Biden, Nancy Pelosi, Maxine Walters, guvernør Andrew Cuomo og mange flere, har kommet med trusler om å drepe president Trump og republikanske velgere. Man har også oppfordret til å starte voldelige opptøyer og uro på gatene. Trump fikk alle sine sosiale medier slettet etter å ha fortalt sine tilhengere å kjempe med lovlige og fredelige midler. Hykleriet og dobbeltmoralen viser at massemedia og de sosiale nettplattformene er politiske aktivister.

NORGE

Dødelig vaksinering i antirasismens navn

I stedet for å vaksinere terminale pasienter med påfølgende risiko for død, bør myndighetene snarest revurdere prioriteringslisten. Det er meningsløst å leke antirasister ved å unngå å prioritere røde områder, for så lenge innvandrerne ikke vaksineres, fortsetter de å spre smitten i høyt tempo.

Biden med sjokkoffensiv umiddelbart etter innsettelsen

Joe Biden planlegger en sjokkoffensiv med eksekutivordre rett etter at han tar over. Først og fremst vil han oppheve innreiseforbudet fra flere muslimske land og gi statsborgerskap til 11 millioner som oppholder seg illegalt i USA. Dvs. det virkelige tallet er 22 millioner, ifølge en studie.

POLITIET

SVERIGE

Rekordmange bombeangrep i Stockholm i 2020

Fra den 1. januar til den 30. november sist år opplevde man hele 30 bombeangrep og 32 bombeforsøk – bare i den svenske hovedstaden alene. Det er en ny rekord for Stockholm. I den samme perioden beslagla politiet 370 kilo sprengstoff, 29 granater, 300 pistoler, samt ca. 70 automatvåpen. «Dette er en ekstrem trussel og skaper enorm utrygghet i de områdene dette foregår», sier sjef for spaningsseksjonen i Stockholm, Stephan Kiernan.

Riksadvokat i Sverige vil forby nordiske runer – mener de er «nazistiske»

Det gammelnordiske skriftspråket lever farlig i vårt naboland og kan forbys. I allefall om riksadvokat Petra Lundh får sin vilje i svensk høyesterett. Bakgrunnen skal være en håndfull høyreekstremister som kaller seg Nordiska Motståndsrörelsen har begynt å bruke runetegnet tyr som symbol. Både tingretten og lagmannsretten har avvist at runetegnet skal betegnes som «hets mot folkgrupp» (brudd på rasismeparagrafen) og et antall interesseorganisasjoner i Sverige for den gammelnordiske arven har også kritisert forsøkene på å nazistemple runeskriften.

DANMARK – Video

Innvandrere i ghettoen Vollmose utenfor Danmarks tredje største by, Odense, paraderer med store mengder kontanter, kniver, pistoler og automatvåpen i en musikkvideo. Politiet og myndighetene får nå kraftig kritikk for å ikke ta tak i den svært farlige utviklingen i det danske samfunnet, hvor kriminelle grupperinger kan fremvise makt og kontroll, samtidig som politiet virker handlingslammet.

TYSKLAND

Panikk på tysk flyplass – «Jeg skal drepe dere alle, Allahu akbar»

Panikk oppsto da en mann (38) ble aggressiv mot politiet på den internasjonale flyplassen i Frankfurt etter at han ble bedt om å ta på ansiktsmaske. Mannen skrek ut truende fraser: «Jeg skal drepe dere alle, Allahu akbar», før han kastet fra seg bagasjen sin og forsøkte å flykte fra plassen. Politiet måtte trekke våpen foran skrekkslagne reisende, før han ble pågrepet. Hele terminalen ble stengt ned som følge av hendelsen og mannens etterlatte bagasje.

VERDEN

Volden mot kristne øker – 340 millioner forfølges

Hatet mot kristne øker, ifølge en nye rapport fra Open Doors. Totalt handler det om 340 millioner mennesker, hver åttende kristne, som nå forfølges for sin tro, skriver den britiske avisen The Guardian. Antallet kristen som ble drept i fjor på grunn av sin tro økte med 60 prosent sammenlignet med året før.

Kanadisk forskning viser: Nedstengning skader 10 ganger mer enn den gjør nytte

Ari Joffe er spesialist på pediatriske infeksjonssykdommer på Stollery Children’s Hospital i Edmonton, Canada og er klinisk professor ved Institusjonen for pediatri ved University of Alberta. Han har skrevet en avhandling med tittelen «COVID-19: Å omprøve gruppetenkning rundt nedstengning», som viser at skadene av en nedstengning er ti ganger større enn dens fordeler.

I begynnelsen av pandemien forespråket Ari Joffe nedstengninger, eller «lockdowns» som det heter på engelsk. Men etter å ha forsket på tiltakene har han nå endret oppfatning.

DAGENS DOBBELTMORAL

DAGENS TWITTER

DAGENS TWITTER 2

DAGENS TWITTER 3

DAGENS TWITTER 4

Exit mobile version