Site icon Lykten

Nyhetsrunden 18.1.2021 – 13-åring knivstukket utenfor kjøpesenter i Oslo, mykere koronaregler og flere apper ønskes fjernet fra nettet

Dagens video forteller at det venstreorienterte nyhetsnettverket CNN nå åpenlyst snakker om å sensurere og utestenge sine nyhetskonkurrenter. CNN måtte nylig ut med et svært høyt millionbeløp etter å ha feilaktig angrepet en skolegutt og hengt ham ut som rasist på sine nyhetsprogram. Kanalens sjef, Jeff Zucker ble også nylig avslørt med å ha en anti-Trump agenda som han beordret sine ansatte til å følge. Nå ønsker altså kanalen å presse kabel-TV tilbydere over hele USA å fjerne konkurrerende nyhetskanaler som Newsmax, OANN og Fox News. Disse kanalene har i stor grad omtalt president Trump i objektive og positive ordelag som har irritert CNN kraftig. 

NORGE

Erna åpner for 5 gjester i hjemmet

Statsminister Erna Solberg letter på tiltakene for å ha besøk i hjemmet og det er nå lov med inntil 5 personer på besøk. Det lettes også på tiltakene i skolene det skal  være åpnet for trening for barn og unge under 20 år for å trene og delta i fritidsaktiviteter.

Folk vil dø etter vaksinering, sier helse- og omsorgsminister Høie

– Det er derfor forventet at noen vil dø like etter at de er vaksinert, uten at det nødvendigvis har noen sammenheng med vaksinen.

Høie får støtte av Statens legemiddelverk:

– Vi vet at disse vanlige reaksjonene er ganske kraftige hos noen – de fleste får ganske milde bivirkninger, men noen kan få høy feber, uvelfølelse eller kvalme, sier Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til VG. 

Samtidig har man ikke analysert vaksinerelaterte dødsfall ifølge Folkehelseinstituttet.

13-årig gutt knivstukket ved Haugerudsenteret i Oslo

Det ble først meldt at gutten var knivstukket i lysken, men det skal dreie seg om stikk i magen, ifølge politiet.

Politiet har samlet spor på og i nærheten av åstedet og søker fortsatt etter gjerningspersoner. Rundt 15 personer skal ha blitt sett løpende fra stedet.

Haugerud har en innvandrerbefolkning med ikke-vestlige innvandrere på ca. 50 prosent. Haugerud skole har en ikke-vestlig prosentandel på 83.3 prosent (2017).

SVERIGE

Kvinnelig dommer dømt til 14 års fengsel for å ha planlagt mord på sin advokatkjæreste

(Foto: Samhällsnytt)

På mandag kom dommen i den oppsiktsvekkende saken der den 52-årige tidligere dommeren Karin Cecialia Lilja har stått tiltalt for å ha innleid en person for å drepe sin tidligere ektemann, kriminaladvokaten Henrik Olsson Lilja. Stockholms tingrett har funnet kvinnen skyldig til mordplanlegging og dommen ble 14 års fengsel.

Det var i september 2019 som Henrik Olsson Lilja ble skutt av leiemorderen i trappeoppgangen utenfor sin leilighet på Kungsholmen i Stockholm. Kulen var bare millimeter unna å treffe hjertet til advokaten, som overlevde.

Han eks-kone skal tidligere være dømt for voldsom motstand og vold mot tjenestemann. Hun skal ha vært dommer i Svea Hovrett.

VERDEN

Apple presses til å fjerne ytterligere en kommunikasjonsapp

Apple saksøkes nå av den venstreekstreme gruppen «Coaliton for a Safer Web», fordi man tillater at direktemeldingtjenesten Telegram får eksistere på App store. Man mener at mennesker man er uenig med politisk bruker appen til å kommunisere uten at man kan kontrollere hva det snakkes om.

(Skjermbilde / Telegram.org).

Ny lov skal beskytte statuer og monument fra venstremobben

I forbindelse med Black Lives Matter og Antifas herjinger under fjoråret ga man se på statuer og monumenter. Mange av dem ble revet ned eller vandalisert. Nå kommer disse å beskyttes i en ny lov i Storbritannia.

Ifølge Robert Jenrick, konservativ minister for bolig, samfunn og lokale myndigheter, så kommer den nye loven til å innebære en beskyttelse fra høylytte mobber og revisjonistiske utrensninger fra venstrestyrte kommuner i landet.

Også her i Norge har det vært debatt om å blant annet ta ned Winston Churchill statuen i Oslo. 

Facebook og Twitter taper milliarder av dollar etter sensuren

Både nettgigantene Facebook og Twitter har blitt hardt rammet av sine beslutninger om å utestenge USAs president Donald Trump. De har allerede mistet mange milliarder dollar, opplyser Fox News. Trumps 89 millioner følgere stod for 40 prosent av den daglige trafikken på Twitter.

 – Ser man på Facebook har selskapet tapt 45 milliarder dollar i markedsverdi. Samtidig har Twitter tapt 3.5 milliarder dollar, sier Fox News-journalisten Susan Li.

DAGENS VIDEO

Migrantkaravane med tusenvis av mennesker på vei til USA.

DAGENS VIDEO 2 

Den ikke-fortalte historien fra kongressen den 6. januar.

DAGENS TWITTER

Politiet gikk hardt til verks mot anti-nedstengningsdemonstranter i den nederlandske hovedstaden i går.

DAGENS TWITTER 2

En demonstrasjon der ikke-vestlige migranter i Wales demonstrerer for bolig- og oppholdsrettigheter. Uten synlig politi i nærheten med hester eller klubber, slik som i Nederland mot nederlendere. Og hvordan lokale myndigheter i Storbritannia nå bygger boliger for ulovlige migranter som har klart å komme seg over kanalen fra Frankrike. Nigel Farage tar saken.

DAGENS DOBBELTMORAL FRA VENSTRESIDEN

DAGENS VENSTRELOGIKK

«Multikulturell hvithet»

Er det dette de mener?

Exit mobile version