Site icon Lykten

Den viktigste videoen du ser idag

Etter terrorangepene i Paris for noen uker tilbake så gikk titalls europeiske ledere sammen for demokrati og ytringsfrihet. Millioner av vanlige borgere tok til gatene i solidaritet. Da var «Je suis Charlie» på alles lepper.

Men kort tid etterpå begynte enkelte medier å rapportere om årsakene til terroren og utviklingen av det flerkulturelle eksperimentet i blant annet Frankrike og Storbritannia, hvor man i tiår har snakket om «utenforskap» og «ghettoer». Om islamsk radikalisering av innvandrerungdom i Europa.

Fox News, den nyhetskanalen i USA med høyest seertall, skal da ha intervjuet en gjest i studio som fortalte at Paris har mange såkalte «No-go zones», altså «Ikke-gå soner», hvor ikke-muslimer eller spesielt hvite franskmenn vil kunne møte på problemer eller aggressjon fra de lokale innbyggerne.

Denne uttalelsen opprørte byens sosialistiske vise-borgermester Anne Hildago, som ytret ønske om å saksøke TV-stasjonen for løgn. Dette medførte at både Fox News, og CNN som også hadde omtalt disse områdene som «No-go zones», gikk ut med offentlige unnskyldninger. I Frankrike omtales disse områdene som «økonomisk utsatte soner», et PK-uttrykk i ordets rette forstand.

VIL SAKSØKE: Vise-borgermester i Paris, Anne Hildago, likte ikke ordene amerikanske medier brukte om hovedstadens utsatte områder.

Videre snakker programleder om hvordan Birmingham i Storbritannia har over 25 prosent muslimer, og hvordan dette har transformert byen til et sted der kvinner, ikke-muslimer og homofile, ja selv afro-briter, ikke kan gå på gaten etter mørkets frembrudd uten høynet risiko for konfrontasjon. Man snakker om «Sharia-kontrollerte soner».

Programlederen forteller videre hvordan media i 2015 ikke lenger rapporterer fra opptøyer og bilbranner i Frankrike, da det har blitt dagligdags. Det ble tilogmed rapportert positivt av franske og europeiske medier at man for første gang på flere år hadde færre enn 1.000 biler oppbrent på nyttårsaften i Frankrike. At dette var en «god» utvikling som viste at man var på «rett» vei.

Når media, politikere og samfunnsvitere nekter for at det eksisterer såkalte «No-go zones», men bevis etter bevis viser det motsatte, har man da en ærlig offentlig debatt? Kan man faktisk saksøke noen for å påpeke sannheten?

Se og hør bevisene selv.

Exit mobile version