Site icon Lykten

Europeisk innvandringsmotstand sett med amerikanske TV-briller

I innslaget fra den venstreorienterte TV-kanalen så blander man sammen og kryssklipper protester fra flere europeiske land og unngår samtidig å se nærmere på hvem som i virkeligheten kommer inn i Europa og konsekvensene dette har fått for innbyggerne her.

Hadde innslaget blitt plassert i en båt, ville båten kantret til venstre og hele TV-teamet ville falt uti vannet nokså umiddelbart.

Istedenfor gjør man som dinosaurmedia i Europa hele tiden gjør, og finner seg en enkeltskjebne som man følger og gråter over med klemmer og følelser. I dette tilfellet en heller velfødd syrer(?) som «ønsker seg et bedre liv» og stakkarslig får en varm seng, mat, trygghet og tilbud om språkopplæring i Tyskland.

Men området der Ali bor er «langt vekk fra sentrum» og de lokale beboerne ruller ikke ut velkomstteppet når han kommer nedover gaten, beklager han til TV-teamet.

SYRER I TYSKLAND: En mann som ved første øyekast ikke ser ut til å lide noen nød forteller om at han ønsker «et bedre liv i Tyskland». Dette aksepteres uten noen motspørsmål fra den amerikanske TV-reporteren. Han får blant annet klage sin nød om at innbyggerne i byen han har kommet til ikke hilser hyggelig på ham når han går på gaten. Det er forståelig det man tenker mest på, når man akkurat har unnsluppet krig, tortur og død.
KLEM 1: Så hyggelig å se deg igjen, min kjære, gamle venn. Hvordan har du det her midt blant alle de grusomme innvandringsskeptikerne? (Les: Nazistene).
KLEM 2: For å virkelig vise TV-titterne hjemme i USA at han har et godt hjerte, klemmer likegodt reporteren sin syriske venn igjen, når de forlater konsentrasjon…eh, den trygge boligen, som inkluderer varm mat, språkopplæring og en lys fremtid i et demokratisk land.

Den amerikanske TV-stasjonen nevner forsåvidt at Europa har tatt imot over 1 million flyktninger i år, men reporteren er allikevel forundret og «skremt» over at europeiske innbyggere tar til gatene for å beskytte sine land og sin fremtid. Ordet «nazist» kan høres gjentatte ganger uttalt av reporteren, for å ikke legge skjul på hva innvandringsmotstand og skepsis imot islam kan sammenlignes med.

Litt ironisk er det da at amerikanerne selv debatterer høylydt om de skal ta imot like mange Syrere på ett år som Norge tok imot i månedsskiftet september/oktober. Kanskje reporteren heller burde ta med seg TV-teamet og laget et innslag fra noen av asylmottakene USA har satt opp for flyktningene…altså de som ikke finnes.

Exit mobile version