Site icon Lykten

Pat Condell – Ytringsfrihet på universitetet

Condell tar blant annet for seg hvordan studentene selv forsøker å stenge ned eller buer og bråker under debatter eller foredrag der temaene eller personene som debatterer ikke har de samme politiske grunnverdiene som studentene har.

En studie utført i Storbritannia viser at ytringsfrihet ikke eksisterer i 4 av 5 britiske universiteter. Dette som følge av venstreorienterte studentgrupper og organisasjoner som effektivt setter en stopper for all debatt som kommer utenfor den politisk korrekte meningssfæren deres.

ENGASJERTE: Mange studenter og universiteter ønsker engasjement for viktige saker. En studie fra Storitannia viser imidlertid at 4 av 5 universiteter ikke har ytringsfrihet. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Det er synd at slikt i det hele tatt skal forekomme i det 21. århundre, men det er dobbelt synd at det skal forekomme i de institusjonene som skal åpne og forme unge mennesker til å bli nysgjerrige og individuelle tenkere. Istedenfor lærer man å tenke i paroler og venstreorienterte dogmaer, hvor meningsmangfoldets lys aldri slipper inn.

I dagens samfunn er universiteter, ved siden av religiøse inistiusjoner og sekter, det stedet der man kan finne mennesker med fastholdte og ueksponerte ideer som er døve for argumenter og blinde for bevis.

Der finner man personer som er hypnotiserte til å tro at deres følelser er overordnet andre menneskers rettigheter og ytringsfrihet. Hva sier det om vår samfunn at den eneste måten noen kan føle seg komfortable er gjennom å undertrykke og stenge andres meninger ute?

Ikke det at det betyr noe hva noen sier, for disse menneskene lytter ikke allikevel. Disse menneskene har nemlig aldri lært å lytte eller å tenke.

Alt de ønsker er å fordømme og sensurere hva andre mennesker mener eller sier. Når man kaller universitetene et trygt sted der man kan utvikle seg og få nye ideer, så gjelder dette kun for de som følger en allerede opptråkket sti.

For det finnes andre ideer og nye måter å tenke på – bare ikke forvent å finne dem på våre universiteter.

Exit mobile version