Site icon Lykten

VIDEO: Voldtektskurs for nyankomne muslimske flyktninger

Norske myndigheter tilbyr nå muslimske innvandrere kurs i hvordan man skal oppføre seg og forholde seg til kulturelle koder i det norske samfunnet.

Et av disse kursene som holdes i blant annet Haugesund, forteller de muslimske mennene som i all hovedsak er fra Syria og Irak, hvordan man skal forholde seg til norske kvinner.

Les mer: Danmark: Asylsøkere må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

De blir vist bilder av kvinner i korte skjørt eller som har pyntet seg. Man får også se instruksjonsvideoer hvor kvinnens signaler om aksept eller ikke aksept tas opp.

Ifølge mennene som går på kurset har de aldri diskutert kvinners rettigheter eller hvordan de sosiale kodene mellom fremmede menn og kvinner fungerer. Slikt finnes ikke i deres kultur og hjemland.

Les mer: 61 prosent av alle dømte sex-forbrytere i Oslo er innvandrere

Instruktøren i klassen forteller imidlertid at hun er mest overrasket over de muslimske kvinnene som kommer på kurs. Hun forteller at kvinnene var mer dømmende og la skylden på overgrepene på kvinnene selv.

Når instruktøren viste mennene en video om voldtekt så var alle mennene enige om at det var en voldtekt. Når kvinnene så den samme videoen, så var de ikke så sikre på om det var en voldtekt. (Videoen som var lagt ved i denne artikkelen er fjernet fra nettet i ettertid, red).

Voldtektskurs også i andre europeiske land

Frieord har tidligere skrevet om hvordan man også i Tyskland nå har innført kurs for muslimer om hvordan man skal forholde seg til vestlige kvinner. Se denne videoen her:

Les mer: Antallet anmeldte voldtekter økte med 15 prosent i 2015

Her er noen nøkkeltall fra rapporten om voldtektstallene:

Relatert:

Exit mobile version