Site icon Lykten

Videoen som var så farlig at Facebook fjernet den fra nettet

Det har vært en stor nyhet denne uken at EU har erklært «krig mot hatprat» på nettet. Det kan høres fint og fornuftig ut, men bak tiltaket så gjemmer det seg en god del logiske brister.

Dette kan være som at kritikk av islam anses å være «hat». Eller at man skriver positivt om nasjonalstaten og ønsket om å løsrive seg fra EU.

Les mer: Facebook sensurer og fjerner nyheter de ikke liker

De som skal bestemme hva som er hatprat er heller ikke objektive, men tilhører en pro-EU side som ikke ønsker å verken se eller høre noe kritikk av EU eller masseinnvandringspolitikken i Europa.

EU skal nå få hjelp fra aktører som Facebook, Twitter, Youtube og andre store sosiale nettverk. Målet er at materiale som anses å være støtende skal være fjernet fra nettet innen 24 timer.

Problemet er bare at svært mange europeere har en mening som nå altså anses å være «hatefull» av EU og de sosiale nettverkene. Slikt kan det fort bli krøll av.

Les mer: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk

En av de som fikk merke det nye tiltaket er den erfarne svenske journalisten, forfatteren og sjefsredaktøren Ingrid Carlqvist, som jobber for nettsiden Dispatch International.

Carlqvist la opp en video på sin Facebook-side fra Gatestone Institute, hvor hun snakket om innholdet i en rapport som ble publisert sist år. Den omhandlet den massive økningen i voldtekter i Sverige.

Etter en god del omtale og fordømmelse, så skal Facebook ha åpnet kontoen til Carlqvist igjen, men uten forklaring eller unnskyldning. En person med mindre profesjonell bakgrunn og uten støtte fra Carlqvists mange lesere, ville mulig opplevd å aldri få siden sin tilbake igjen.

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

Les også: Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte

Exit mobile version