Site icon Lykten

100 år siden Polen reddet Vesten fra kommunisme

Det er kanskje ukjent for endel mennesker i dag at Lenin og Stalins Sovjetunion, og deres bolsjevisme forsøkte å invadere Europa allerede etter andre verdenskrigs slutt. Man ønsket å marsjere sine soldater og rulle sine tanks helt inn til London og Paris. For den saks skyld også Oslo! Men først måtte man invadere og knuse Polen. Polen hadde akkurat fått tilbake sin uavhengighet etter 123 år, knust og delt opp av tidligere stormakter. Det som skulle være en enkel oppgave, viste seg imidlertid å være alt enn akkurat det for maktsyke Lenin og hans blodtørstige hær.

Det er stort sett glemt at før Stalin oppfordret bolsjevikene til å følge en politikk med «sosialisme i et enkelt land», så hadde man større internasjonale ambisjoner. «Vi ønsket å starte en verdensomspennende revolusjon», sa Lenin i 1920, og selv om han tenkte at denne «revolusjonen» ville reise seg spontant gjennom arbeiderklassens entusiasme, så var han og hans følgere ikke ukjente med å bruke militære muskler for å presse dette gjennom.

Det er uklart om Sovjetunionens hær noensinne ville ankommet London eller Paris, men Polens gjenreiste nasjon og det kaos som rådet i Tyskland etter landets nederlag etter første verdenskrig, kunne skapt betydelig uro i et svakt og krigstrett Europa. Heldigvis klarte ikke Lenin og bolsjevikene å komme forbi sitt første hinder, da man måtte gi tapt for polakkene ved «Slaget ved Warszawa» eller «Mirakelet ved Wisla», som det også kalles.

Her men ikke lenger

Som i 1683 ved slaget ved Wien, da en arme bestående av østerrikere, tyskere og polakker under ledelse av den polske kongen Jan III Sobieski, stoppet de osmanske styrkene og reddet Europa fra en islamsk invasjon, var det på nytt polakkene som måtte stenge grensene for nok en ideologi basert på massemord og underkastelse.

Fra SNL.no:

Den største grenseendring var med Sovjet-Russland i 1920. Polske styrker rykket da enda lenger øst enn Polen–Litauens grenser hadde vært før den første delingen i 1772, men ble så trengt tilbake av den røde hær nesten til Warszawa. Bakgrunnen var at Vladimir Lenin i januar 1920 besluttet å angripe det han anså som «det borgerlige og kapitalistiske Polen». Polakkene under ledelse av Piłsudski kom imidlertid på offensiven, og slo i august 1920 den røde armé i slaget ved Wisła, i Polen kjent som «Miraklet ved Wisła». Etter freden i Riga i 1921 omfattet Polen nesten 400 000 kvadratkilometer med en befolkning på 26 millioner, hvorav cirka 1/3 hadde en ikke-polsk etnisk bakgrunn: ukrainere, hviterussere, tyskere og jøder.

Polen og Europa er på nytt under angrep

Der man altså stoppet islam i 1683 i Wien og Sovjetunionen i 1920, så er Polen i dag på nytt en ledestjerne på den europeiske himmelen i kampen mot EU og globalistenes lange tentakler.

Nærmest daglig angripes Polen, med sine nabostater som Ungarn i særdeleshet, for å ikke tøye seg etter en ny sosialistisk ideologi og globalistisk verdensanskuelse. Polen har motsatt seg masseinnvandringen, LGBTQ-propagandaen og maktsyke NGO’er styrt av mektige milliardærer som ønsker å skape en ny verdensorden basert på underkastelse og sentralstyring fra blant annet Brussel og FN. Det trues med økonomiske og politiske sanksjoner, og landene omtales i svært negative og historisk skremmende ordelag fra massemedia i Vesten. Uten reellt grunnlag annet enn å demonisere de nasjonene som ikke føyer seg og få dem til å underkaste seg sentralmakten.

Vil Polen og landets allierte på nytt måtte redde Europa fra 2000-tallets sosialistiske og Stalinistiske nyoppstandelse? La oss håpe at våre europeiske menn, kvinner og barn ikke på nytt må dø for å beskytte vårt kontinents fremtid. La oss huske 1683 og 1920. La begynnelsen av 2000-tallet bli det frie europeiske folkets århundre – og for den del årtusen.

Som en liten bonus legger vi ved det svenske heavy metal bandet Sabaton, som lagde en sang om Polens forsvar av Europa i 1920.

Exit mobile version