Site icon Lykten

11-åring angrep ranerne – med machete

(Foto: Privat/politiet).

En 11-årig gutt fra Mebane i Nord-Carolina stoppet en hjemmeinvasjon, ved å slå en av inntrengerne i bakhodet med en machete. 

Det er ABC11 som rapporterer om at flere personer brøt seg inn i en enebolig i Nord-Carolina og «tvang 11-åringen inn i et klesskap på soverommet».

Jataveon Dashawn. (Foto: Politiet).

Guttens mor, Kaitlin Johnson, forteller at hun var på telefon med sin sønn da han fortalte henne at en bil med flere menn hadde kjørt inn i oppkjørselen til huset. Plutselig skal en mann ha banket på døren og så presset seg inn i huset.

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove voldsforbrytelser

Mens mannen, som var bevæpnet med en pistol, begynte å finne verdisaker å stjele, snek 11-åringen seg ut av klesskapet, fant en machete, og slo 19-årige Jataveon Dashawn i bahodet.

Les også: Afroamerikanere skyter og dreper hverandre i rekordtall – USA ser ny økning i kriminalitet

Dashawn skal da ha sparket 11-åringen i magen og hodet, kastet fra seg tyvegodset og forlot huset med et stort blødende sår i bakhodet. 

Ifølge politiet viste den 11-årige gutten som var alene hjemme utrolig mot, men advarte samtidig mot å ta loven i egne hender.

«Dette er en veldig tøff gutt som holdt hodet kaldt. Samtidig så vil vi påpeke at denne unge gutten, hans familie og hele lokalsamfunnet, er veldig heldige at denne hendelsen ikke fikk en tragisk slutt».

19-årige Jataveon Dashawn skal ha klart å komme seg til et sykehus for behandling. Der klarte han imidlertid å lure seg unna politiet ved å løpe ut kun iført en sykehus-kjortel. Han skal ha blitt pågrepet kort tid senere etter at politiet la ut bildet av ham på sin Facebook-side. To av 19-åringens medsammensvorne er fremdeles på frifot og er ettersøkt av politiet.

Dashawn vil nå bli siktet for innbrudd, kidnapping og angrep på et barn. 

Ifølge Wikipedia har byen der hjemmeinvasjonen fant sted over 20 prosent afroamerikanere. 

Exit mobile version