Site icon Lykten

20 inspektører påstår at gassangrep i Syria var løgn

Et av holdepunktene for invasjonen og bombingen av Syria fra  vestlige myndigheter og massemedia har vært at den syriske presidenten, Bashar al-Assad, skal ha brukt gass mot sivilbefolkningen. NATO og USA skal ha gått til angrep mot Syria nettopp på grunn av dette.

Nå kommer det frem av informasjon fra Wikileaks at 20 inspektører ikke var enige i konklusjonen fra OPCW (Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen) og at deres protester ble fjernet fra den offisielle rapporten. Det skal være organisasjonens egne dokumenter, notater og e-poster som avslører dette.

Informasjonen viste at OPWC var i hende vitenskapelig og pålitelig informasjon om at ofrene for det påståtte angrepet den 7. april i Douma i 2018, ikke hadde symptomer konsistente med eksponering av kjemisk gass. Man skal også ha fått informasjon som tilbakeviste påstanden om at syriske helikoptre skal ha sluppet gassen på sivilbefolkningen.

Nivået på det skadelige stoffet som ble funnet på plassen var på nivå med det som finnes i husholdningsartikler. Teorier tilsier at Assads politiske fiender sto bak det påståtte angrepet for å sette ham i et dårlig lys internasjonalt.

Det påstås fra flere kilder at Assads politiske fiender og sterke krefter innen NATO og amerikanske militærmyndigheter, har ønsket en grunn til å angripe Syria og avsette den populære presidenten, slik man gjorde i Libya med Muammar Gaddafi. Så langt har man ikke lykkes med dette.

Exit mobile version