Site icon Lykten

Æresdrap: 16-årig jente mistenkt for å ha mobil – fikk halsen skåret over

(Illustrasjonsbilde/Samnytt).

I islamske land er æreskulturen hevet over alle lover og regler. Det fikk en 16 år gammel jente erfare da hennes ektemann anklaget henne for å ha en mobiltelefon. Da jenta nektet gikk ektemannen til angrep med en kniv. Han skar over jentas hals og fortsatte med å knivstikke henne i magen og brystet, til hun lå livløs på bakken.

Æresdrapet fant sted i provinsen Punjab i Pakistan. Politiet fant jenta drept og kunne raskt fastslå at drapsmannen var jentas ektemann. Og fetter. Politiet etterforsker drapet som et æresdrap, men har enn så lenge ikke pågrepet ektemannen.

Det skal offisielt være rundt 5.000 æresrelaterte drap i verden årlig. Samtidig påpekes det at mørketallene er svært store. Ifølge Amnesty står shariastaten Pakistan for minst 1.100 æresrelaterte drap hvert år.

Også voldtekt og drap av offeret er vanlig i Pakistan. I slutten av forrige måned ble det rapportert om en 9 år gammel gutt som hadde blitt voldtatt og deretter drept i det samme området der den 16-årige jenta ble funnet æresdrept.

Ifølge statistikk fra organisasjonen Sahil, som jobber mot overgrep i Pakistan, så blir minst 12 barn voldtatt hver dag i landet.

Pakistanere er en av de største innvandrergruppene i Norge og teller ca. 40.000 personer. 95 prosent av jentene og kvinnene gifter seg med en pakistansk mann, ikke sjelden en nær slektning. Over en tredjedel av de pakistanske ekteparene i Norge er fetter og kusine. Dette tallet kan allikevel være over 50 prosent ifølge forskere.

Exit mobile version