Site icon Lykten

Alternativ for Sverige kuppet åpningen av Riksdagen

Over Riksdaghuset kunne man se et fly med et banner påskrevet «Återvandring» – altså tilbakevandring. Partileder Gustav Kasselstrand hadde varslet på forhånd at noe var på gang:

En film publisert Twitter viser opptrinnet.

Kasselstrand mener at aksjonen skulle virke som en påminnelse om at Sverige fortsatt har høy innvandring.

– Innvandringen til Sverige fortsetter i uforminsket takt. Stadig flere riksdagspartier snakker nå om problemene med innvandringen, og det er bra. Men dessverre våger de ikke presentere noen løsninger, av frykt for å være «radikale», sier Kasselstrand ifølge Samnytt. Han fortsetter:

– Tilbakevandring av et stort antall probleminnvandrere ville innebære en vei ut av det helvete som politikerne har skapt.

I en debatt onsdag på SVT måtte selv statsminister Stefan Löfven innrømmer nå at innvandringen til Sverige har vært for høy, og at dette er en medvirkende årsak til gjengkriminalitet og en mislykket integreringspolitikk.

AfS ble opprettet av folk som brøt ut av Sverigedemokratene. Kasselstrand var tidligere leder for Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU), men ble sammen med nestleder William Hahne ekskludert fra moderpartiet i april 2015. I september samme år brøt SDU fullstendig med Sverigedemokraterna (SD). Kasselstrand og Hahne jobbet med å danne et nytt politisk parti i 2017, og det nye partiet Alternativ för Sverige ble registrert 13. desember dette året.

I mai var AfS medvirkende til å sette søkelyset på Tommie Lindh, en sak som også ble omtalt av Lykten.

Les også: 19-årige Tommie drept da han ville avverge voldtekt

Partiet blir av kritikere beskrevet som høyreekstremt, og som SD anklages de for å ha nazistiske røtter. Dette har også ført til problemer for AfS. De blir utsatt for politisk diskriminering, og ble i mars 2019 nektet å avholde et møte i København etter trusler fra venstreekstremister.

Det som i hovedsak skiller AfS fra SD er følgende:

  1. SD vil at Sverige skal gi bistand til fattige land, for å hjelpe flyktninger der de er. AfS vil avskaffe statlig bistand i sin helhet.

  2. SD står for en sentrum/høyre økonomi. AfS er mer radikale, og vil ha flat skatt og samme mva på alle varer. Samtidig vil man at Sverige i større grad skal være selvforsørgende.

  3. AfS mener SD ikke går langt nok i innvandringspolitikken. AfS vil opprette et Återvandringsverk, og bruke økonomisk stimulering for å få migranter til å reise tilbake til opprinnelseslandet.

AfS har en viss påvirkningskraft på sine tidligere partikolleger. Kent Ekeroth satt i Riksdagen fra 2010 til 2018, og støtter AfS i tanken om tilbakevandring. Ekeroth er involvert i Sveriges største alternative nettsted, Samhällsnytt.

AfS kom ikke inn i Riksdagen ved sist valg. Kasselstrand har allikevel fått en del oppmerksomhet. Etter en debatt med marxisten, artisten og filosofen Alexander Bard fikk sistnevnte sterk kritikk for å i det hele tatt ha en dialog med AfS-lederen.

Exit mobile version