Site icon Lykten

Antallet voldtekter mer enn doblet i Danmark på ti år

«Politiet etterlyser en ung mann med mørkt krøllete hår på siden og i nakken. Han er mørk i utseendet, 185 centimenter høy og har sorte bukser og hvit t-skjorte.»

Slik høres en etterlysning etter en voldtekt av en fjorten år gammel etnisk dansk jente ut. Overfallet og voldtekten fant sted under fotballturneringen Dana Cup den 27. juli.

Les også: Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les også: Danmark: Innvandrerkriminaliteten er doblet på seks år

Voldtekten fant sted bare to dager etter at en annen dansk 17-årig jente ble voldtatt under den samme fotballcupen. Også i det tilfellet etterlyser dansk politi en utenlandsk ung mann.

Danske medier skriver om «bølger av voldtekter i sommervarmen». En litt rar overskrift da man har den samme varmen – ja enda varmere vær i sentral- og øst-Europa, men der kommer ingen «bølger» av rapporter om voldtekter av unge jenter, slik man ser i vesten og Norden.

Les også: Norsk kvinne voldtatt i Danmark på nyttårsaften – politiet leter etter «utenlandsk mann»

Les mer: Det nye Danmark: Antallet voldtekter har eksplodert

Kan det være at det eksister en fellesnevner her som det offentlige ikke ønsker å ta fatt i?

I enda et tilfelle publiserte politiet i den danske byen et bilde av en mann med somalisk utseende etter en voldtekt den 7. juli.

Det som skremmer ehver person som leser om utviklingen er at dette ikke er uvanlige etterlysninger og informasjon fra politiet. Det er tvertimot typisk og noe som ikke lenger sjokkerer verken politimyndigheter eller innbyggerne i våre land. Heller ikke i Norge.

Les også: 13-årig jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

Les også: Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

Siden første halvår i 2011 til første halvår i 2018 er antallet anmeldte voldtekter i Danmark mer enn doblet.

Under de første 6 månedene av 2009 mottok Danmarks politikretser 200 anmeldelser for voldtekt.

Under de første 6 månedene av 2018 mottok de over 511 anmeldelser.

Det er en økning på ikke mindre enn 155 prosent på ca. 10 år.

Les også: Asylsøker i Danmark tok seg inn i familiebolig og forsøkte å voldta 8-åring

Les også: Norsk jente gjengvoldtatt av mørkhudede menn under fotballcup i Danmark

Politiet har også mye arbeid med å få oversikt over alle voldtektene da de samme unge mennene med annen bakgrunn enn dansk er involvert i flere av gruppevoldtektene og andre former for seksuelle overgrep.

En sak som politiet i Midt- og Vestjylland jobber med  i dag er mot fire menn som er tiltalt for å ha begått voldtekt med andre seksuelle forhold enn samleie mot en 19-årig dansk kvinne. Kvinnen skal først ha blitt dopet ned av mennene før overgrepet fant sted.

Hun ble blant annet tvunget til å utføre oralsex før det skal ha blitt innført atskillige gjenstander i den unge kvinnens underliv.

Rettssaken starter i den danske byen Herning den 14. august. Alle de fire mennene nekter straffeskyld.

Det har heller ikke alltid kun med menneske- og kvinnesynet til overgriperne, men en dypere moralsk forfallenhet hos de utenlandske familiene og miljøene som en helhet. Dette kan observeres i et annet tilfelle der to 14-årige danske jenter ble gruppevoldtatt av seks ungdommer med ikke-vestlig bakgrunn i Kokkedal i slutten av 2017.  Før rettssaken kom opp i juni i år skal moren til en av de siktede påstått overfor danske aviser at anmeldelsen er å anse som rasistisk, da de er utenlandske og offeret er dansk. En av fedrene til de siktede sa at hvis overgrepet finner sted hjemme hos jenta så er det ikke å anse for voldtekt.

Da dreier det seg ikke lenger bare om at selve forbrytelsen fant sted, men at den også aksepteres av en kultur og et menneskesyn fra foreldre, slekt og nærmiljø som har bakgrunn fra ikke-vestlige og i svært mange tilfeller muslimske land.

Les også: 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

Les også: Danmark: 11 år gamle jenter truet med å bli knivstukket på lekeland

Relatert:

Exit mobile version