Site icon Lykten

Antirasistisk Senter: Etniske nordmenn er et problem

(Skjermbilde/Youtube).

Av Magnus Kristiansen

På videoklippet kan man se nestleder i kommunikasjon, Ervin Kohn og rådgiver Anne Marie Mollén, fra den statsfinansierte meningsorganisasjonen Antirasistisk Senter, i samtale med den ungarskspråklige flerkulturelle bloggen Északi Napló (Nordisk Visjon).

Kohn forteller i intervjuet at det norske samfunnet kanskje er enda mer homogent enn det ungarske. Han forteller videre at nordmenn ikke har lang erfaring med etniske minoriteter i den skalaen som vi nå opplever gjennom den ukontrollerte masseinnvandringen i Norge idag:

Det er en jobb å gjøre, forteller Kohn.

Hva slags jobb som må gjøres går ikke Kohn i dybden i, men med hans arbeidsgivers heller brokete historie med hatefulle og feilaktige uttalelser mot etniske nordmenn, så vil man kunne anta at man ønsker å omgjøre Norge til et flerkulturelt land, og den endelige løsningen vil være et Norge hvor etniske nordmenn ikke lenger er i majoritet.

Kohn ikke alene

Denne typen anti-norsk retorikk er dessverre ikke Ervin Kohn og hans medansatte på ARS alene om å uttale. Også andre kjente og medievante personligheter har snakket om at Norge må forandres radikalt og at nordmenn som majoritet i sitt eget land er «et problem».

Dette har blant annet professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, snakket om tidligere når han uttalte følgende infamøse setning til Universitetets internavis i 2008:

Den viktigste hvite flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slik at den aldri kan kalles majoritet lenger.

FØLER SEG MISFORSTÅTT: Professor i sosialantropologi, Thomas Hylland Eriksen, har det med å tråkke på verbale landminer når han skal uttale seg. Som unnskyldning mener professoren at kun mennesker med høy utdannelse forstår hva han har sagt. Foto: GAD / CC BY-SA 3.0

Uttalelsen skal være tatt ut av sin sammenheng ifølge Hylland Eriksen, som mener at kun høyt utdannede personer kan tolke hans arbeide og forstå hva han sier. Men uttalelsen fikk allikevel bein å gå på i de fleste mediene med henvisning til professorens svermeri for det flerkulturelle samfunnet gjennom sitt arbeide på universitetet, samt politiske engasjement for politiske partier som har åpen innvandring til Norge som hovedpunkt i partiprogrammene.

Det norske samfunnet sliter

Tilbake i intervjustolen påpeker Kohn at nordmenn er «lite kunnskaprike» når det gjelder religion og andre nasjoners kulturer og trenger derfor Antirasistisk Senter for å fortelle dem hva de skal mene om blant annet islam og jødedommen.

En kuriositet er at Kohn stadig omtaler nordmenn som «de» eller «dem» og ikke som «jeg» eller «vi». Om dette betyr at han ikke selv identifiserer seg som en nordmann, eller om han sitter på en slags guddommelig kunnskap som han skal bringe ned til oss kunnskapsløse og fordomsfulle etniske nordmenn, er vanskelig å sile ut gjennom alle de norskfiendtlige uttalelsene.

Man kan også spørre tilbake, hvor kunnskapsrik er Ervin Kohn på Norge, vår kultur og den kristendommen vi har bygd vårt samfunn på gjennom de siste tusen år? Kan det være at det er Kohn som mangler innsikt og forståelse for nordmenn som folkeslag og vår tusenårige historie?

Hvordan ville hans budskap blitt mottatt hos nasjoner i Asia og Afrika hvor man har lignende majoritetsbefolkning som i Norge? I Israel, der han har sine religiøse røtter?

Skjult og usynlig rasisme

Ervin Kohn og  Anne Marie Mollén kan videre fortelle at rasismen i Norge er «skjult» og «usynlig», men at den kommer frem på mindre åpenlyse måter. At det norske samfunnet sliter stort med blant annet antisemittisme, antiislamisme, antisiganisme og rasisme mot ikke-etniske norske minoriteter:

Det er mye å jobbe med, og det er absolutt et behov for ikke-statlige organisasjoner som Antirasistisk Senter, sier Kohn, med rådgiver Anne Marie Mollén nikkende anerkjennede ved siden av seg. Hun kimer også inn etter Kohns fordømmende omtale av Norge og det norske folket:

Det finnes ikke noen klar rasisme, og rasisme på gaten hvor det direkte hetses mot minoriteter, er ikke spesielt tilstedeværende. Rasismen er mer skjult og usynlig og er mer innebygd i den norske kulturen. Man finner den gjerne på internett gjennom enkelte uttalelser som at islam er et problem eller at romfolk spiser rotter, det er mer en «drypp-effekt» som er konstant og på den måten gjør at minoriteter som lever i Norge opplever rasisme på et eller annet nivå. Dette uten at man direkte kan si hva eller hvordan den eksisterer.

Dette gjør det vanskeligere for oss å peke ut de faktiske rasistene i samfunnet, avslutter Mollén og bruker pekefingeren som for å peke ut en rasist.

Kohn avslutter innslaget med å innrømme at det verste som finnes i det norske samfunnet er å bli kalt antisemitt eller rasist.

Å være antisemitt eller rasist er absolutt det verste man kan anklage noen i Norge for å være.

Da er det greit å være offisielt betalt av staten for å være anti-rasist!

Klikk på denne lenken for å se hele intervjuet.

Relatert:

Exit mobile version