Site icon Lykten

Asylsøkende islamist angrep og drepte med kebabspyd: «De leser ikke koranen»

T.v: Terroristen Sultan Marmed Niazi. T.h. Åsted. Faksimile Facebook

To menn, den ene bevæpnet med kniv, den andre med et kebabspyd, hogg under lørdagen ihjel en 19-årig mann og såret 9, ved T-banestasjonen Laurent Bonnevay i Villeurbanne, et tettsted nære Lyon i Frankrike.

Tre av ofrene opplyses å være alvorlig skadet. En 33-årig afghan, Sultan Misrmed Niazi, som ikke tidligere var kjent av politiet eller sikkerhetstjenestene, har blitt arrestert etter angrepet. Politiet jager fremdeles den andre drapsmannen.

Motivet bak angrepet skal enn så lenge være «ubekreftet». Vitner opplyser allikevel at Niazi uttalte: «De leser ikke koranen», en opplysning som peker i retning at angrepet var rasistisk og islamistisk.

Ifølge en video fra angrepet skal en av islamistene ha gitt en såkalt «high five» med en mann fordi denne mannen også sa han var muslim og dermed ble spart.

Den 19-årige mannen som døde i angrepet var opprinnelig fra Isere og var på vei til musikkfestivalen Woodstower på Grand Parc Miribel Jonage, nære Lyon.

«Vi må vente på konklusjonen fra etterforskningen før vi kan si noenting. Vi må være veldig forsiktige», sa Lyons borgermester Gerard Collomb.

Flere av byens T-banelinjer ble stengt ned umiddelbart etter terrorangrepet og et stort område ble sperret av. Et politihelikopter og den franske antiterrorstyrken RAID er involvert i søket etter den siste muslimske terroristen.

Angrepet skal ha skjedd en travel bussholdeplass midt på lyse dagen. De to gjerningsmennene hogg vilt mot de som ventet på bussen. Den 19-årige mannen som ble drept hadde akkurat kommet av bussen da han ble hugget ihjel. 

Afghaneren ble til slutt overmannet av fire bussjåfører som lykkes avvæpne og holde ham nede. Mannen, en 33-årig afghansk statsborger har søkt om asyl i Frankrike og avventer svar, ifølge opplysninger fra politiet.

Det har forekommet en rekke terrorangrep med kniver i Frankrike siden 2015 – de fleste av de gjennomført av tilhengere av den islamske stat eller al-Qaida. I mai i fjor detonerte en bombe i den samme byen der 14 personer ble skadet.

Kilde: Samnytt

Exit mobile version