Site icon Lykten

Australia: «Ulovlige innvandrere ikke velkomne»

– Den australske regjeringen innfører akkurat nå et av de tøffeste tiltakene langs grensene sine noensinne, for å bekjempe menneskesmugling over havet og for å beskytte Australias grenser. Dette skriver de australske grensemyndighetene på sin hjemmeside.

– Asylsøkere som reiser med båt uten visum kommer ikke å havne i Australia. Reglene gjelder for alle; familier, barn, enslige barn, utdannede og kompetente, det finnes ikke noe unntak, står det i det svært skarpt formulerte informasjonsmaterialet som akkurat nå spres på 17 ulike  språk.

Materialet har blant annet blitt oversatt på hjemmesiden til somalisk, arabisk, albansk og kurdisk, og retter seg til innvandrere både i og utenfor Australia.

– Ikke risiker dine venners eller din families sikkerhet gjennom å betale menneskesmuglere, oppfordrer man de innvandrerne som allerede har kommet til landet.

Blir sendt til øyer i Stillehavet

Australia har de seneste årene skjerpet sin innvandringspolitikk betydelig og har nå en av den vestlige verdens tøffeste innvandringslover. Ulovlige innvandrere som forsøker å komme seg til landet sendes nå til oppsamlingsleire, som har blitt oppført på ulike øyer i Stillehavet. Dette kalles av de australske myndighetene for Stillehavsløsningen.

Bakgrunnen for den skjerpede innvandringspolitikken er at den folkelige motstanden mot innvandring har vokst betydelig sterkere etter en lang rekke hendelser relatert til ulovlig innvandring. Tidligere i år viste australsk media TV-bilder på muslimske ulovlige innvandrere som skrek «fuck Australia» og truet med terrorangrep etter at de hadde blitt plukket opp av kystvakten.

Muslimene hadde håpet å ta seg til Australia for å leve på bidrag der, på den samme måten som tusenvis av muslimske innvandrere gjør i Norge hvert år.

Lignende hendelser, samt en økning i innvandringsrelatert kriminalitet og innvandringsrelaterte sosiale uroligheter de siste årene, gjør at en majoritet av den australske befolkningen nå vil stoppe innvandringen til landet helt.

Videoen under viser hvordan radikale islamister går løs på et TV-team utenfor en rettssal i Australia etter at en radikal islamist i 2009 hadde blitt dømt for å planlegge terrorisme. Han skal ha blitt utvist fra Australia ved tre anledninger tidligere, men aldri blitt sendt ut. Det kom frem under rettssaken at den dømte islamisten under sine 19 år i Australia aldri hadde hatt en jobb i landet, men allikevel skal ha mottatt millionbeløp i trygdeutbetalinger fra skattebetalerne.

Stopper alle båter

Frieord.no skrev tidligere i sommer om hvordan Australias statsminister, Tony Abbott, gikk til valg i fjor med lovnader om å stoppe asylinnvandringen. Mer enn 70 prosent støtter regjeringens grensepolitikk, inkludert praksisen med å sende tilbake båter funnet av kystvakten. Regjeringens politikk har medført at ingen båter med ulovlige innvandrere har kommet til landet siden sist desember, ifølge Reuters.

Flyktninger fra Sri Lanka har vært et stort problem for Australia i mange år. Nå blir alle båter med ulovlige innvandrere avvist og sendt hjem igjen.

Australia har en av verdens mest gjestmilde asylpolitikk og har tatt imot over 800 000 asylsøkere siden midten av 1970-tallet, som tilsvarer over 26 000 i året, hvert år i over 35 år. Dette i tillegg til den lovlige innvandringen som ligger på 50 000 mennesker hvert år, hovedsaklig fra Asia og Afrika.

Exit mobile version