Site icon Lykten

Barnevernet bør overta omsorgen for barn som kan bli omskjært

Norsk barnevern bør kunne foreta full omsorgsovertakelse av norske barn som står i fare for å bli utsatt for rituell omskjæring. I praksis betyr dette barna til alle «minoriteter» som ønsker å praktisere slik barnemishandling.

Barns helse og fysiske integritet skal ivaretas. Dette er langt viktigere enn å ivareta religiøse følelser hos foreldre som driver avgudsdyrkelse. Uansett om disse skal omtales som «minoritetsforeldre» eller ikke.

Hvis disse dårlige foreldrene ønsker å omskjære barna sine, bør barnevernet overta omsorgen for barna før barnet rekker å bli skadet. Noe barnevernet i Norge har lovhjemmel til å gjøre med hjemmel i barnevernlovens §§ 4-6 og 4-19, såkalte akuttvedtak.

Trolig bør barna tas hånd om av barnevernet allerede på sykehuset, umiddelbart etter fødselen. Dette for å unngå at barnet blir utsatt for mishandling i form av rituell omskjæring.

Grov barnemishandling

Religiøse «minoriteter» som praktiserer omskjæring av guttebarn, eller jenter, driver objektivt sett med svært grov barnemishandling. De skader det lille barnet for livet. Foreldre som omskjærer barna sine bør og skal derfor rammes av de samme bestemmelsene i straffeloven som gjelder for andre tilfeller av tilsvarende kvestelser. Alle skal være like for loven, også barn.

NRK kunne den 14. juli melde at en 55 år gammel norsk mann som har mishandlet kvinner i underlivet med tapetkniv fikk forlenget forvaring frem til 2012. Handlingene til mannen omtales som grov seksualisert vold. I praksis har denne mannen bedrevet de samme overgrep mot kvinner, som såkalte minoritetsforeldre utøver overfor barn. For å lese saken i NRK kan du følge denne lenken.

At foreldre som usetter barna for omskjæring i Norge dømmes til forvaring på samme måte er et minstekrav. Religiøse vrangforestillinger skal på ingen måte være grunn til straffrihet når barn utsettes for alvorlige kvestelser og grov barnemishandling.

Rasisme og antisemittisme

Når religiøse «minoriteter» møter kritikk for at de kvester og mishandler små barn, svarer de som oftest med å beskylde kritikerne for rasisme eller såkalt antisemittisme. Trumfkortet er som regel holocaust, av alle ting.

Eksempelvis da Island tidligere i år ville forby rituell barnemishandling i form av omskjæring, presterte religiøse mørkemenn fra hele skandinavia å sende et felles rasende brev til den islandske regjeringen. I brevet ble den islandske regjeringens ønsker om å ivareta barns helse og fysiske integritet sammenlignet med holocaust. Ikke uventet kommer slik billig retorikk når man mangler reelle argumenter for å bedrive barbarisk praksis. Ofte blir kritikerne også møtt med beskyldninger om å være «kuffar» og «vantro».

Jeg mener slike argumenter er ugyldige og frekke. Når religiøse «minoriteter» begynner å fremsette beskyldninger om såkalt rasisme og antisemittisme når de kritiseres for omskjæring av barn, bør de få beskjed om å holde kjeft. En av de største feilene vi som samfunn kan gjøre er å gi etter for slike frekkheter og emosjonell utpressing, som disse «minoritetene» driver med når de møtes med saklig kritikk.

Fengsel for religiøse ledere

Religiøse ledere og forstandere som aktivt oppfordrer foreldre til å drive grov barnemishandling i form av rituell omskjæring, bør rammes av loven og fengsles. Strafferammen for slik virksomhet bør være såpass høy at en eventuell dom får allmennpreventiv virkning.

Med å fengsle religiøse ledere og forstandere, som aktivt oppfordrer til og forsvarer rituell omskjæring, vil dette på sikt kunne føre til at barn i Norge får en tryggere og bedre oppvekst. En oppvekst hvor de slipper å bli kvestet på grunn av galskapen til fanatiske religiøse mørkemenn.

Les også: Å ville forby kjønnslemlestelse har blitt «ekstremisme»

I tillegg bør det bli straffbart å fremsette injurierende beskyldninger om rasisme, antisemittisme og lignende overfor mennesker som kritiserer barbarisk praksis. Bøter eller fengsel kan med fordel benyttes i slike tilfeller. Også overfor organisasjoner og NGO-er som bedriver slik praksis bør det kunne reageres med straff i form av fengsel, bøter og inndraging av offentlige tilskudd.

Kulturelle aspekter

Vi europeere lever i den mest avanserte og utviklede sivilisasjonen i menneskehetens historie. Religiøse og ideologiske dogmer er for lengst havnet på vår historiske skraphaug. I dag finnes det ingen grunn til at vi skal måtte tillate barbariske uskikker i samfunnet vårt. Uansett om disse barbariske uskikkene er religiøst motiverte av troen til såkalte religiøse minoriteter eller ikke. Med å tillate slike ting forringer vi vår europeiske kultur. Vi tar tre steg tilbake på utviklingsstigen dersom vi lar oss presse til å tillate slike praksiser.

Videre finnes det langt viktigere ting å fokusere på for oss europeere enn feilplassert og overdreven toleranse overfor intolerante og hatefulle religiøse mørkemenn. Vi har teknologi, forskning og fremskritt å fokusere på i stedet. Ting som å kolonisere Mars, samt å utforske verdensrommet. Da har vi ingen grunn til å misbruke tid og enregi på å imøtekomme arkaiske religiøse uskikker og meningsløst barbari.

Exit mobile version