Site icon Lykten

BBC dømt til å betale erstatning etter falske nyheter om Trump

IKKE TROVERDIG. (Wikimedia Commons).

«Vi unnskylder til Mr. Porsjenko for noen ubehageligheter og har godtatt å betale ham erstatning, dekke hans advokathjelp og har deltatt i en felles uttalelse i åpen rett», skrev BBC på sine nettsider på torsdag.

Det var i mai i 2018 at den lite troverdige mediegiganten var involvert med andre venstreekstreme medier i et koordinert angrep mot den sittende presidenten i USA, Donald Trump.

BBC publiserte da den absurde påstanden at den sittende ukrainske presidenten, Petro Porosjenko, skal ha gitt Michael Cohen, Trumps daværende advokat, over 400.000 dollar for å forlenge et allerede avtalt møte. 

BBCs falske og farlige nyheter hadde et trepunkts ønske:

1. Å vise at Porosjenko, som er en sterk motstander av den russiske presidenten, Vladimir Putin, måtte betale for å møte Trump.

2. Å vise at Michael Cohen var Trumps internasjonale bakmann for ulovligheter og møter med fremmede makter. Dette ville gi troverdighet til Hillary Clintons ulovlige Russland-fil om løgnen om Cohens reiser til Øst-Europa for å møte med data-hackere som skal ha fått tak i Clintons e-poster.

3. Nyheten vill plante tanker i lesernes hode at Trump både er i Putins lommer og godtar bestikkelser. 

TRO PÅ OSS: «BBC News ønsker å være verdens mest troverdige nyhetsorganisasjon – nøye, upartisk, uavhengig og ærlig». Nå er de dømt til å betale erstatning for å ha publisert falske nyheter om USA sittende president Donald Trump.  (Skjermbilde/BBC).

Nå viser det seg altså at Russland-filen var en løgn kjøpt og betalt av Hillary Clinton og hennes kampanje. At bestikkelser og møter med Porosjenko var en løgn. Og at hele Russland-innblandingen var en løgn. BBC er først ut med å måtte betale erstatning og unnskylde seg offentlig i en rettssal etter publiseringen av de falske nyhetene om møtet mellom Trump og Porosjenko.

Hvordan noen av BBCs seere, lesere eller brukere noensinne vil kunne ha tiltro til kanalen etter de mange avsløringene om falske nyheter i forbindelse med Russland-innblandingen er vanskelig å forestille seg. 

Det er uklart om det kommer flere rettssaker mot medier fra Petro Porosjenko etter seieren over BBC.

Flere søksmål – milliarder på spill

I USA planlegges det nå flere store søksmål, som er betraktelig større enn den som BBC måtte betale til den sittende ukrainske presidenten. Nick Sandmann, den unge skoleeleven og Trump-tilhengeren, som ble falsk anklaget for å være rasist av blant annet CNN og Washington Post under en klassetur til Washington DC tidligere i år, har saksøkt de to gigantene for en kvart milliard dollar. Hver. 

Les også: CNN saksøkt for TO MILLIARDER kroner etter publisering av falske nyheter

Les også: Media angrep skolegutter før de visste hele historien – så kom drapstruslene og hatet

Det er på tide at de store medieselskapene får smake konsekvensen av sine falske nyheter. Og det der det svir mest. I lommeboka.

Exit mobile version