Site icon Lykten

Bør kriminelle innvandrere miste statsborgerskapet og bli utvist?

Italias nye regjering vedtok sist uke en ny lov som gjør det lettere for italienske myndigheter å ta fra kriminelle innvandrere deres statsborgerskap og utvise dem fra landet.

Og Norge bør følge etter.

Slike tiltak har i flere tilfeller også blitt lagt frem og brukt av blant annet Danmark, der man tidligere har utvist multikriminelle gjengmedlemmer og imamer. Også Østerrike har nå besluttet å utvise hele 60 imamer etter at det kom frem at de er finansiert av radikale islamske stater i utlandet.

Les også: 50.000 finlendere krever utvisning av kriminelle innvandrere

Nå er det et spørsmål hva man gjør hvis den dømte har norsk statsborgerskap. Hvor langt tilbake i tid kan man gå? Kan man miste statsborgerskapet og bli utvist selv om man er født i Norge?

Ja, sier jeg.

Hvis man over lang tid har vist at man ikke ønsker å delta i det lovlige og demokratiske samfunnet vårt og har en stadig etnisk og religiøs tilhørighet med stater og religioner i utlandet, så vil disse spille en sterkere rolle enn din rettighet til å oppholde deg i Norge.

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av mindreårig gutt – slipper utvisning av humanitære årsaker

Utvisning bør kunne tilbakeføres i hele to generasjoner i tillegg til den aktuelle personen. Utdelt statsborgerskap blir ikke permanent før man altså har tre generasjoner å vise til i Norge, uten forbrytelser som betyr fengselsstraff.

Hvis en person blir dømt til en særdeles alvorlig forbrytelse som voldtekt, gjengvoldtekt, person- eller gateran, overfall eller drap, så vil personens umiddelbare familie, kone, barn, foreldre, søsken, også bli utvist.

Les også: Afrikanere kvalte og gjengvoldtok jente – slipper utvisning

Alle fengselsstraffer vil bli sonet i personens kulturelle og etniske hjemland eller nærområde, finansiert av hjemlandet og Norge. Hvis disse landene nekter å ta imot personene så vil all bistand, økonomisk støtte, internasjonalt samarbeid og diplomati med dette landet stoppes umiddelbart.

Andre tiltak som bør innføres er:

Les også: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

Les også: Eksklusivt: Den ulovlige asylsøkeren Mutabazi Jimmy (36) dømt for drapet på Linn Olsen Uteng

Ved innføring av disse tiltakene så vil de innvandrerne som kommer til Norge faktisk integrere seg og bli endel av det norske samfunnet. De vil aldri bli etniske nordmenn, men vil utvise en oppførsel som ikke gjør dem uskikket eller mistenkeliggjort av etniske nordmenn, og dermed legge grunnlag for en fredelig og inkluderende hverdag for begge parter.

Det vil bli betydelig lettere for innvandrere å komme i arbeide, å få norske venner og vennskapskrets, å bli integrert og føles seg velkommen i norske nabolag og nærmiljøer. Da nordmenn vet at disse har akseptert vår kultur og identitet.

Les også: Utvist asylsøker sto bak det islamske terrorangrepet i Stockholm

Dagens innvandringspolitikk er svært skadelig for Norge og vil på lang sikt føre til parallellsamfunn, utenforskap, ghettofisering, økt kriminalitet og i ytterste konsekvens en borgerkrig.

Les også: Ureturnerbar afrikansk asylsøker siktet for nytt voldtektsforsøk i Bodø

Norge og norske borgeres sikkerhet og velstand er viktigere enn fremmede personers rettigheter.

Det bør også innføres en «vestlig» utgave av islam og koranen. Vestlige og moderate muslimer bør starte arbeidet med denne umiddelbart. Den vil bli lik den kristendommens Nye Testamente, hvor alle paragrafer om hevn, drap, mistenkeliggjøring, fundamentale setninger vil bli fjernet. Alle som bruker eller lærer ut den gamle koranen vil bli utvist fra Vesten.

Les også: HIV-smittet afrikaner siktet for nye voldtekter

Les også Selvmordsbomber kom fra norsk moske

Les også: Tusenvis av asylsøkere i Norge har jukset for å få opphold – kostnader i milliardklassen

Italia viser vei

Italias regjering har i forbindelse med den massive ikke-vestlige og muslimske innvandringen de siste tiårene – og siden flyktningkrisen i 2014 spesielt – nå laget en lov som vil gjøre det lettere å utvise kriminelle innvandrere, samt å annullere deres statsborgerskap. Dette skriver BBC.

På denne måten ønsker den nye regjeringen å bekjempe organisert og omfattende kriminalitet og unngå å ta imot økonomiske migranter og «falske flyktninger».

Tidligere var det nødvendig med en langvarig og kostbar rettslig prosess, med en rekke ankemuligheter for å kunne utvise kriminelle innvandrere som begår foreksempel voldtekt, ran eller drap.

Men ikke nå lenger.

Den nyinnsatte regjeringen ønsker nå å innføre loven som vil gjøre prosessen betydelig enklere og  raskere.

Kriminelle innvandrere skal nå umiddelbart kunne fratas sine italienske statsborgerskap og deporteres til sine opprinnelsesland. 

Lovforslaget gjelder også asylsøkere som anklages for narkotikahandel og som får avslag på sine asylsøknader.

Asylsøknader vil også kunne avslås med begrunnelse av at personen kan «utgjør en sosial fare for landet og dets innbyggere».

– Dette er steg forover for å gjøre Italia sikrere, sier innenriksminister Matteo Salvini, fra det nasjonalkonservative og innvandringsrestriktive partiet Lega.

Lovforslaget må først gå gjennom det italienske parlamentet.

Exit mobile version