Site icon Lykten

Canary Mail: PGP-kryptering på iOS

Apple og deres iOS er et relativt sikkert valg hva gjelder informasjonssikkerhet og personvern. Spesielt i forhold til Android. Dette skyldes blant annet at Apple har et bedre system for distribusjon av oppdateringer til enhetene. Noe som ikke er like bra på Android, fordi oppdateringene der må komme fra den enkelte mobilfabrikant – og de er ikke nldvendigvis så kjappe når det gjelder slikt.

Både Apple iOS og Android har likevel en dårlig tilnærming til kryptering av e-post. Android har et par apper som muliggjør bruk av PGP, men hos Apple og iOS glimrer dette med sitt fravær. Likevel er det én løsning for PGP på iOS, og det er appen Canary Mail. En app som lar deg både generere egne nøkkelpar til PGP, samt benytte nøkler du allerede har. Nøklene importerer du bare fra datamaskinen din via ledning og iTunes.

Canary Mail koster rundt en hundrelapp i App Store. Men jeg mener det er verdt den prisen for en betydelig økning i e-postsikkerheten, med bruk av PGP også på mobilen. Etter å ha prøvd ut Canary Mail en tid har jeg lite eller ingenting å utsette på appen. Den har til og med egen nattmodus, slik at skjermen blir svart og teksten lys.

For å lese mer om hva appen Canary Mail tilbyr, kan du gjøre det på nettsidene til utviklerne. Noe jeg også liker med appen er at den er basert på åpen kildekode. Nærmere bestemt ObjectivePGP-biblioteket for å sørge for kryptering. For å se nærmere på kildekoden, kan du gjøre det på utviklernes side på GitHub.

Exit mobile version