Site icon Lykten

Dagsavisen i harnisk mot Lysglimt og Alliansen

I en ellers tørr og kjedelig avis kunne vi tirsdag 18. desember lese hvordan partileder i Alliansen, Hans Lysglimt Johansen, har utfordret etablerte sannheter. Noe man som hovedregel ikke gjør ustraffet her i Gnore. 

The usual suspects har ifølge Dagsavisen reagert som de alltid gjør. Guri Hjeltnes ved «HL-senteret» og Rune Berglund Steen i «Antirasistisk Senter» blir intervjuet, som om de er ekspertvitner.

Ord som «konspirasjonsteori», «antisemittisme» og «rasisme» blir som vanlig trukket opp av hatten, i mangel på noe bedre og mer dekkende.

Til og med lederen av Oslo-politiets «hatkrimgruppe», Monica Lillebakken, intervjues. Hun bekrefter overfor Dagsavisen at politiet på nyåret vil vurdere om Lysglimt Johansen er skyldig i det som på folkemunne gjerne omtales som tankeforbrytelser.

Blant annet fordi Lysglimt skal ha omtalt amerikansk negroid rapmusikk som subversivt.

Man kan jo saktens lure på hvor Lysglimt henter slikt fra?

«A fight, a nigger and a white, if the nigger don’t win then we all jump in.»

– Ghetto Mentalitee, Onyx, 1995.

Holocaust

Én av de tingene som Dagsavisen angriper Lysglimt for, er at Lysglimt skal ha uttalt seg i kritiske ordelag om Holocaust. En historisk hendelse som kritikere mener blir misbrukt som en politisk brekkstang.

Blant annet ble Holocaust relativt nylig misbrukt av en gruppe jødiske religiøse ledere i Skandinavia, da Island foreslo å forby rituell omskjæring av barn. Da hadde jødiske ledere fra blant annet Norge og Sverige sendt et sint brev til den islandske regjeringen, hvor de gikk svært langt i å sammenligne den islandske regjeringen med tyske NSDAP.

I brevet ble det antydet at den islandske regjeringen ville utrydde jødene. Bare fordi islendingene ønsket å verne barn mot skjending og overgrep.

Videre skal Lysglimt ha uttalt seg kritisk til den religiøse lederen Ervin Kohn, som har tatt del i nærmere 800 norske avisartikler om Holocaust i løpet av de siste årene.

Les også: Retriever: Ervin Kohn med i 779 norske avisartikler om Holocaust siden 2010

Det er åpenbart ikke politisk korrekt å kritisere verken amerikansk rapmusikk eller misbruk av historiske tragedier.

Donald Trump

Kanskje det aller beste med Dagsavisens dekning av Lysglimts kritiske uttalelser, er at artikkelen om Lysglimt er klemt inn mellom to artikler som handler om hvor dum og slem Trump er.

FOTO: Akroma.no.

I artiklene kan vi lese om at Trump er kriminell og slem. Artiklene er skrevet av journalister som er aktive med å dele politisk korrekt innhold i sosiale medier. Dette gjelder også de som har skrevet artikkelen om Lysglimts uttalelser.

FOTO: Akroma.no. 

Man kan si mye om Dagsavisen. Men først og fremst er de gode til én ting. Nemlig å være overdrevent politisk korrekte. Akkurat den kunsten mestrer de til det fulle.

Hvorvidt de er så gjennomtenkte kan fortsatt være åpent for diskusjon.

Exit mobile version