Site icon Lykten

Danmark: Tre av fire flyktningbarn var voksne

Totalt fikk 282 flyktningbarn gjennomgå testene som går ut på at personens tenner, ben og kjønnsorgan kontrolleres.

Av de 282 som ble testet, så viste hele 203 seg å være over 18 år og dermed lyve om sin alder.

SVENSKE MEDIER LETTE Å LURE: Ifølge svenske aviser så er Ahmad 18 år gammel. I virkeligheten er han nok betydelig eldre. (Foto: Faksimile svensk avis).

Dansk Folkeparti sin gruppeleder, Peter Skaarup, sier at partiet kommer til å kreve at den nye borgerlige regjeringen skjerper kravene ytterligere og tester flere enslige flyktningbarn.

– Hvis man finner så mange som lyver, så bør man teste fler. Samtidig bør det få konsekvenser for deres sjanser for å få asyl, sier han til den danske avisen Metroexpress.

AVSLØRER: Den danske avisen Metroexpress hadde nylig et oppslag om hvordan halvparten av asylbarna i virkeligheten er voksne mennesker. (Faksmile: Metro Express).

Enda høyere tall i Norge

I Norge skrev VG i 2009 om hvordan tanntester av asylsøkere avslørte at 9 av 10 løy på alderen sin. I kun 7.7 prosent av tilfellene så stemte den oppgitte alderen og alderen fra tanntestene, ifølge en rapport fra Odontologisk fakultet ved Univeristetet i Oslo.

Halvparten av de som sa de var mindreårige, var egentlig 20 år eller eldre.

OGSÅ I AUSTRALIA: Ofte kan man se at en person lyver på alderen, som i denne artikkelen fra den australske avisen Herald Sun. (Foto: Herald Sun).

UDI skal ha oppdaget at noen av de som hevdet de var mindreårige var helt opp i 30-årene.

– De utnytter et system som rammer andre enslige mindreårige som trenger beskyttelse, sier Sigrid I. Kvaal, som er førsteamanuensis ved odontologiske fakultetet ved UiO, og har laget rapporten for UDI.

Artikkelen påpeker at selv om de blir tatt i å lyve på alderen, så får de allikevel bli i Norge. Årsaken er at de kommer fra land som Somalia, Irak og Afghanistan, hvor norske myndigheter har store problemer med å returnere ulovlige asylsøkere.

Exit mobile version