Site icon Lykten

Dansk skolejente nektet å dekke seg til under obligatorisk moskébesøk – fikk straff

STRAFFET: VIBEKE CHRISTENSEN FIKK STRAFF FOR Å IKKE DEKKE SEG TIL UNDER SKOLETUR TIL MOSKE. (Foto: Privat).

En videregående skoleklasse fra Holbæk på Sjælland skulle besøke en moské. Men før besøket fikk elevene en beskjed som gjorde en av skoleelevene, Vibeke Christensen, ble opprørt.

Beskjeden gikk ut på at elevene skulle pakke seg inn med klær og at man ikke kunne gå med shorts, skjørt eller vise hud på armene.

Les også: Tusenvis av muslimer i islamsk opptog gjennom København – har de fått fått fri fra jobben?

Dette følte Vibeke krenket hennes rettigheter som kvinne i et åpent og fritt Danmark. Hun mente at en religion eller livssyn, i dette tilfellet islam, ikke skulle diktere hennes klesvalg under skoletiden. Under slike omstendigheter valgte hun å ikke møte opp til moskeén. 

Skolen på sin side mente at jenta måtte følge sharialovene og ga jenta fravær – altså straff for å ikke følge islamske påbud under skoletiden.

Les også: Dansk borettslag inviterer til 50-års jubileum – serverer kun halal-kjøtt

Saken fikk oppmerksomhet i lokalsamfunnet og på sosiale medier. Dette førte til at skolen fjernet straffen for fravær man hadde gitt skoleeleven og istedenfor påla jenta å måtte skrive en oppgave om islam.

Det handler om likestilling og Vibeke selv har påpekt faren for sharias innflytelse i det danske samfunnet, inkludert skoleverket.

Les også: Sjokkvideo viser danske skolebarn tvinges til å be til Allah i klasserommet

Ikke en unik sak

Dette er langt fra den eneste saken der det åpne og frie danske samfunnet har barket sammen med islams inntog.

Les også: Dansk pappa nektes å se datteren på svømming – kun kvinnelige foreldre slippes inn siden badet ble kjønnssegregert

Kilde: Den Korte Avis

Exit mobile version