Site icon Lykten

Det er nesten 200.000 flere personer i Danmark med innvandrerbakgrunn enn tidligere antatt

(Foto: Pixabay).

Man kan nå legge på ytterligere 200.000 personer, det tilsvarer en by på størrelse med Stavanger, med kun innvandrere som plutselig har dukket opp i statistikken.

Ifølge den gamle statistikken var det oppført at Danmark hadde 770.307 personer med innvandrerbakgrunn den 1. januar, 2018. Tallet ble imidlertid oppjustert etter at formannen i Folketingets Utlændige- og Integrationsudvalg, Martin Henriksen, ba om nye tall fra Integrationsministeriet.

Der ba man om å bruke den tyske beregningsmetoden, der man tar med tredje generasjons innvandrere, noe som førte til tallet nærmer seg en million mennesker med innvandrerbakgrunn, mer spesifikt, 929.666 personer. 

Bakgrunnen for bestillingen av tallene fra ministeriet er at man ønsker korrekte opplysninger om befolkningsfordelingen i Danmark. Det er en forutsetning for at politikerne kan handle, sier Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe til Den Korte Avis.

Han fortsetter:

«Danskene må vite om det fulle omfanget av innvandringen og selvfølgelig skal befolkningen opplyses korrekt. Hvis vi ikke kjenner til omfanget av innvandringen regjerer vi i blinde og ser først utviklingen når det er for sent».

 

Exit mobile version