Site icon Lykten

Eks-blitzeren og venstreekstremisten Maren Sæbø skal skrive for Faktisk.no

(Skjermbilde/Twitter)

Mens Blitz/AFA har løpt gatelangs i hovedstaden og slåss mot politiet, rasert rådhus og angrepet ambassader – samt angrepet meningsmotstandere fysisk med alt fra kniver til murstein – så har Maren Sæbø vært en sentral del av miljøet. Faktisk en av lederne.

Hun talte på demonstrasjoner og organiserte aksjoner. Hun var i direkte kontakt med de maskerte og bevæpnede voldsaktivistene som sendte både politifolk og meningsmotstandere til sykehuset. De holdt alle til i det samme huset.

Sæbø er en radikal kommunist som valgte å overse at hennes ideologi har tatt livet av over 100 millioner mennesker og sammen med islam og svartedauen, nok er den ideologien som har stått for mest død og elendighet på jorden i nyere tidsregning.

Men slikt tankegods slipper altså igjennom og kan gi karriere i Norge. Lars Gule,  Hilde Haugsgjerd og hele redaksjoner i Akersgata beviser det.

Å skrive for de rene kommunistavisene Klassekampen og Radikal Portal, samt være en del av det svært røde journalistiske miljøet i Dagbladet og Dagsavisen, har gitt Sæbø til smør på brødskiva og reiser til Afrika, der hun skriver om situasjonen i land som Angola, Nigeria og Sør-Sudan. Norad så ingen problemer med at hun var kommunist da de bevilget hennes magasin «X» penger til drift. Og hun blir hyggelig omtalt i Bistandsaktuelt.

Det var heller ikke noe problem å være tidligere voldspropagandist og gatedemonstrant da hun fikk tilbud om jobb hos Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP). Og pris har hun også fått, «Årets frilanser», for sine reportasjer fra Afrika.

Og ikke glem at hun hater Trump. Og FrP. Og Israel selvfølgelig. Det hører jo til for å være inne i varmen.

Det vanker også penger fra stiftelsen Fritt Ord til den profilerte venstreaktivisten. Her er altså alle dører åpne uansett hva Sæbø har ønsket å arbeide med.

Journalisten.no velger naturlig nok ikke å kalle henne «tidligere blitzer» eller «radikal kommunist», men en «prisvinnende journalist» og nærmest hyller ansettelsen i et intervju med Sæbø. En litt annen omtale enn vår egen redaktør får hver gang han skal omtales i en nyhetssak, bare for å påpeke litt av dobbeltmoralen der ute.

INGEN KRITISKE SPØRSMÅL: Den venstreekstreme eliten i Norge går fra den ene kremjobben til den andre. Men ingen spør dem om resultatet av deres politiske og ideologiske overbevisning. (Foto: Den røde sulten, Ukraina).

Og nå venter altså en ny profilert stilling hos det nystartede Faktisk.no, som forøvrig nylig tråkket svært hardt i den mye omtalte salaten, da man mente at en artikkel hvor en svensk kvinne ikke ble gjengvoldtatt av «20 arabiske og afrikanske menn», men «kun fem», kvalifiserte til «Faktisk feil» fra deres tre rødgrønne kvinnelige journalister. Norske skattebetalere bør kanskje spares for å bidra til slikt.

Det blir kanskje ikke mer balansert med inntoget av enda en radikal kommunist som som hater Trump, som hater FrP, og som hater nasjonalister og konservative. Som mener at mennesker som ønsker en normal og saklig kritikk av islam skal omtales som «islam-hatere». Men hva vet vel undertegnede om slikt, det kan jo hende at jeg har misforstått alt.

Exit mobile version