Site icon Lykten

Eksperter: Demokrat-styrte New York City kan gå konkurs for første gang på 40 år

Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Jim Pennucci

Rotter, søppel og dårlig luft. Gjenger, fulle fengsler og hjemløse. Finanseksperter spår at det allerede finnes tegn på at millionbyen New York City er på vei mot finansiell katastrofe. Mange rike mennesker og firmaer forlater byen for andre byer med lavere skatter. Samtidig bruker byens myndigheter stadig mer på sosiale tiltak og programmer for byens svært multikulturelle befolkning.

Byen går med underskudd og er ifølge økonomer kun en økonomisk nedgangstid fra å gå under totalt.

Les også: Venstrestyrte New York med drastisk økning i drap og voldtekter

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove voldsforbrytelser

Byens mange og tunge forpliktelser, inkludert pensjoner, gjeld og sosiale goder som er garanter til de offentlige ansatte, nådde et rekordnivå på 257.3 milliarder dollar i oktober 2018.

Selv med disse mørke skyene i horisonten har den svært kontroversielle og venstreorienterte borgermesteren Bill de Blasio lagt til tre milliarder i forbruk på byen eksisterende budsjett på 89.2 milliarder dollar.

Les også: Skrek «Allahu Akbar» – muslimsk terrorist drepte åtte i New York

Pengebruken til demokraten er tre ganger høyere enn inflasjonsraten ifølge New York Post. Samtidig forsøker New Yorks demokratiske guvernør, Andrew Cuomo, å finne nye muligheter for å skatte de rike i delstaten ytterligere, før de forsvinner til andre byer og delstater.

Les også: Tidligere borgermester i New York: 19 av 20 mordere er ikke-hvite

Les også: Ulikt kvinnesyn i flerkulturelle New York og monokulturelle Riga

 

Exit mobile version