Site icon Lykten

Facebook sensurerte britisk helligdag

(Skjermbilde/Facebook)

Engelske flagg er rasistiske og fremmedfiendtlige og representerer hat ifølge den sosiale nettgiganten Facebook. Det fikk briter som ville dele og gi hilsener til hverandre på St. Georges Day oppleve nylig. 

St. Georges Day er den uoffisielle nasjonaldagen til engelskmennene og er litt mindre entusiastisk feiret enn blant annet St. Patricks Day hos nabolandet Irland. Det politisk korrekte etablissementet med akademia, media og Arbeiderpartiet har imidlertid valgt å se på det å identifisere seg med og feire sitt land som «rasistisk» og «imperialistisk». 

Et bilde med påskriften «Stolt over å våre engelsk» ble sågar flagget av Facebook og en beskjed til brukerne ble sendt ut med anklagen om at de hadde delt noe «som går imot fellesskapets standard og retningslinjer gjeldende farlige individer og organisasjoner».

Det var først da media og brukere satte søkelys på sensureringen at Facebook gikk ut og sa at det hele «sannsynligvis» var en «misforståelse».

Å flagge med sine nasjoners flagg i Europa blir i de mer flerkulturelle landene sett på som rasistisk. Spesielt gjelder dette land som Sverige, Tyskland og England, der man risikerer å bli overfalt og mishandlet eller få sin eiendom vandalisert hvis man viser nasjonalflagget. Ikke sjelden blir man omtalt som «nazist».

Exit mobile version