Site icon Lykten

Faktisk.no tar faktisk feil

Dette blir nok den første og siste gangen vi kommer til å kommentere hvis en av våre saker skulle havne hos den venstreekstreme nettsjekkeren Faktisk.no. 

De synes nemlig ikke noe om at noen hadde gravd frem en åtte år gammel EU-rapport som med tall viste hvor mange migranter som potensielt kunne bo i hvert EU-land. En rapport bestilt av EU. Med svært suspekt og skremmende innhold.

Vår artikkel kan du lese her:

I rapporten beskrives flere ulike scenarioer av hvor EU-migrantene kan plasseres utifra befolkningstettheten til medlemslandene. Våre naboland Sverige og Finland som har blant EUs laveste befolkningstetthet per kvadratkilometer har derfor en “befolkningskapasitet” på drøyt 441 millioner og respektive 333 millioner innbyggere, ifølge rapporten.

Norge er enn så lenge ikke fullverdige medlemmer av EU, selv om vi er med i EØS-avtalen og i mange aspekter følger mange av reguleringene og påbudene som EU setter gjennom sine internasjonale avtaler. Hvis Norge hadde vært et fullverdig medlem, eller fulgt EU-rapportens kvotesystem, så ville vi ha ligget relativt likt med Finland. Finland har et lignende landområde og befolkning som Norge, og er i så måte et sammenlignbart land.

Det betyr at vi med våre 385.000 kvadratkilometer, drøyt 5,2 millioner innbyggere og befolkningstetthet på 16,72 per kvadratkilometer, ifølge EU-rapporten skulle kunne ta imot ca. 335 millioner migranter.

Faktisk hadde visstnok fått flere mail hvor folk ønsket å få sjekket dette. Så da gikk de i gang og dykket i materialet. Det ble med et mageplask, da de ikke så på tallene, men valgte å subjektivt vurdere artikkelen og vårt nettsteds omtale av rapporten. 

Her er Faktisk.no sin faktasjekk:

Nei, EU-rapport sier ikke at 335 millioner migranter kan plasseres i Norge

Vi skrev et tilsvar som Faktisk.no publiserte:

Det er ikke så mye mer å si enn at vi naturlig nok føler at dere har en politisk slagside som avgjør hvem dere faktasjekker og hvilke artikler dere faktasjekker. Og på hvilke vilkår dere faktasjekker. Vi skrev altså at Norge «kan» få x-antall innvandrere. Vi påpekte tydelig at Norge IKKE er med i EU eller rapporten. Vi sammenlignet oss med et relevant land. Og vi brukte EUs EGNE tall fra EUs EGNE rapporter om potensielt hvor mange migranter som får plass i et gitt land. Dette blir ikke «helt feil», men et potensiell scenario. Hvor uvirkelig det måtte være er jo subjektivt, som vi skriver. For dere er all negativ omtale av innvandring «helt feil».

Istedenfor at vi skal skrive for mye, så kan vi legge inn hva leserne på Faktisk.no sin Facebook-vegg skriver under saken deres:

Venstreradikale, marxister og blitzere i redaksjonen

Å bli faktasjekket av en organisasjon som ansetter AFA-aktivister/Blitzere og drives/eies av de samme mediene som har løyet og unnlatt å fortelle sannheten om en rekke alvorlige temaer i flere tiår er litt som.. ja, hva er det egentlig som? 

Som å la en aktiv alkoholiker jobbe i en bar med gratis frynsegoder.

Det ender bare opp i totalt kaos og til slutt går baren konkurs. 

Vi orker nesten ikke å argumentere mot Faktisk.no, selv om vi føler vi har vårt på det tørre. Men mot dumhet (ondskap) kjemper gudene forgjeves, heter det jo. 

Faktisk.no er en svært selektiv fakta/løgn-fabrikk som sjelden (eller alvorlig) går imot venstreorienterte politikere eller sine egne mediers kommentatorer, journalister eller redaktører. Dette da de jo alle sitter i en og samme redaksjon ideologisk sett. Det blir litt vanskelig å angripe en kollega/journalist/redaktør når man støter på dem på julebordet, fredagspilsen eller under Skup-konferansen. 

Så da går de i all hovedsak etter nye medier, blogger, annonsører og politikere, der det er trygt. Helst høyrepolitikere da. Og Trump. Og FrP. Og fakta om innvandringen. HRS. Document. Resett. Og nå altså oss. Leser man på Faktisk.no sin skryteliste så er det som å klikke seg inn på hvilket som helst venstreorientert/ekstremt nettsted hvor det heller så langt til venstre politisk at man er helt inntil vannkanten.

Man kan også lese om at de henger seg på konspirasjonsteoriene til CNN, MSNBC, Washington Post, Vice, Vox or resten av den marxistiske og politisk rødfargede sfæren. (Her snakker vi folk som unnskylder politisk vold og lager romantiske artikler om kommunismen, sosialist-feminisme og hvordan man skal «avskaffe hvithet», bare for å dekke noe av publiseringen).

Her finnes ingen, og da mener vi INGEN faktasjekk av de store og viktige sakene som opptar oss. Innvandring, miljø eller velferd sett fra et standpunkt utenfor Arbeiderpartiet. Og ute i verden sjekker man eller tar man ikke noen av de store løgnene om blant annet Brexit, Trumps presidentskap, eller medias nærmest massepsykose om Russia-collusion, unngåelsen av å granske Clinton foundation eller krigene i Midtøsten. 

Stille som graven om dette. 

Så, vi bare avslutter det hele her med tanke på Faktisk.no. De er bare et nytt tannhjul i venstremedias maskineri. Smurt av skattebetalernes penger og gammelmedias ekle og fete fingre langt nede i statskassa. Her marsjerer og mener alle likt.

Ingen som er oppdatert på nyhetene verken nasjonalt eller internasjonalt bruker den nettsiden som referanse eller kilde til noenting. Det er en by slik som Sovjet viste frem for Vesten kalt «Potemkinby«. (Potemkinby eller Potemkinkulisse [patjå’mkin-] er en betegnelse for en falsk fasade eller overflate for å skjule det virkelige utseende, vanligvis i propagandaøyemed.)

Så da takker vi for interessen med vår artikkel/kommentar og tror rett og slett ikke at vi kommer til å bry oss med Faktisk.no noe mer om det skulle komme en ny mail fra redaksjonen der. 

P.s. Vi kan jo ta med en av eierne til Faktisk.no, sladre- og kjendisavisen VG, som nylig kom med en løgnfull overskrift. 

(Faksmie/VG).

Oslo-politikere angrepet på politisk møte

Leser man teksten og hva som skjedde så var det ikke noe «angrep» i den kontekst man forventer fra en slik overskrift. Det var en mann som var ufin og kom med ufine uttalelser. Han skal også ha løftet armen med et glass. Så ble han bortvist. Ikke pågrepet for trusler eller vold. Ingen politi. Bare fortalt å forlate området. That’s it. Altså «Helt feil».

Kanskje man kunne ta tak i den åpenbare falske overskriften fra moderskipet VG, Faktisk.no? Nei? Ok. Har Rights.no skrevet noe om innvandring igjen, sier du? Ja, det er nok tryggere å sparke nedover…

Exit mobile version