Site icon Lykten

Falske nyheter gir seg selv grønne merker

(Skjermbilde Newsguard).

Det står så dårlig til med ryktet og sannheten hos de store mediene at de nå må få hjelp fra giganten Microsoft og store globale aktører for å redusere innflytelsen til de nye og konservative mediene. Ved hjelp av store og tunge aktører innen den dype amerikanske staten, representert ved venstreorienterte redaktører, reklamebyråer og tunge politiske aktører på venstresiden, så skal nettbrukerne ledes til nyhetene via et nytt program på nettleseren.

Newsguard skal i fremtiden hjelpe CNN, Washington Post, New York Times og andre store dinosaurer å sile ut de nyhetssidene som informerer sannferdig fra politikken og globale hendelser. Det er ikke usannsynlig at appen også etterhvert vil fungere på norske nyhetssider.

Brukere av Microsofts egen nettleser Edge, skal uten å måtte laste ned appen kunne trykke på en knapp for å aktivere Newsguard.

Fra RT:

Istedenfor å måtte laste ned en applikasjon som tidligere, så kan brukere av nettleseren Edge på plattformene Android og Apple produkter nå trykke på en knapp for å aktivere det grønn-røde evalueringssignalet. Det skal vise om en nettside forsøker å fortelle sannheten eller istedenfor har en skjult agenda eller med vilje publiserer falskheter eller propaganda.

Det høres ut for undertegnede med ovenstående tekst som alle statsstøttede medier øyeblikkelig bør få et rødt merke ved siden av seg. Og etter alle indikasjoner fra brukere og lesere av media, som rangerer journalister og redaktører på linje med bruktbilselgere i troverdighet, er de også enige i dette.

Når man leser på listen over hvilke nettsider som får grønne merker er Voice of America, CNN, Buzzfeed, The Guardian, New York Times, Washington Post og Vice News. Alle svært venstreorienterte og ekstremt politiske nettsider tilhørende marxistisk og revolusjonær kommunistisk politikk. Nettsider som blir tatt i løgn ukentlig om både politikk og globale hendelser.

På den andre siden har nettsider som RT, Daily Mail, Breitbart, Daily Caller, Drugde Report og Wikileaks fått røde merker.

Opprettelsen av appen kan få alvorlige konsekvenser for offentligheten da Microsoft leverer programvare til et stort antall statlige institusjoner, skoler, bibliotek, sykehus og næringsliv. Dette betyr at brukere av Microsofts nettleser, med NewsGuard aktivert, ikke vil kunne finne nettsider med annet innhold enn den som appen tillater. I beste fall finner man advarsler og røde merker som skal «advare» brukeren.

HVEM HAR RETT? Venstreorienterte personer skal fra nå av bestemme hvilke nyhetskilder som skal få grønne og røde merker.

Man skal også sørge for å fjerne annonser og reklameinntekter fra nyhetssider som ikke følger venstreorienterte talepunkter. På denne måten kan man knuse konkurrentene sine ved å ta fra dem muligheten til leve av annonseinntekter.

Enn så lenge er NewsGuard kun på Microsoft Edge, som har en relativt liten markedsandel av brukerne på nettet, men slike produkter har det med å snike seg inn bakveien og finne frem til de store plattformene som Chrome, og Firefox.

I Norge har flere brukere av Facebook fortalt at de automatisk blir lenket til den venstreorienterte nettsiden Faktisk.no på sine innlegg hvis temaet er omstridt eller offisielt ikke er et venstreorientert faktum.

Det er synd at statsstøttede og venstreorienterte medier ikke har mer tiltro til sine egne produkter og arbeide, enn at de må bruke juks og uærlige virkemidler for å beholde markedsandelene og makten sin.

Man skulle nesten tro man bodde i Sovjetunionen.

Exit mobile version