Site icon Lykten

Follopolitiet til innbyggerne: «Hjelp oss å bli kvitt britiske asfaltarbeidere»

Kilde: Amta.no, Daily Mail, Wikipedia

Fra Amta.no:

– Dette er dessverre et gjentagende problem. Fjoråret var det litt stillere her, men det har sin årsak i at vi fikk gjort en grundig opprydding i 2015. Det tror jeg skremte dem litt, sier leder av ordensavdelingen ved Øst politidistrikt avdeling Follo, Kristoffer Haakonsen.

– Dette er skremmende. Flere av disse familiene er her i fem-seks måneder. Like lenge er flere av barna ute av skolen. Dette er ikke bra og viser at denne formen for svart arbeid i Norge har flere alvorlige sider, sier Haakonsen.

– Vi vet at arbeiderne britene har hyret inn, blir hente før arbeid hver eneste dag og kjørt tilbake igjen. De er ikke ønsket i deres egen camp. Det er et slags hierarki hvor britene skaffer arbeid og lar østeuropeere utføre jobben. Dette er en form for menneskelig utnyttelse, sier Haakonsen.

– Her trenger vi publikums hjelp. Skulle du oppdage plasser hvor du mistenker at britene har tatt opphold, må du melde ifra til politiet med en gang. Vi er på jakt etter dem, men de er ikke alltid like enkle å få tak på. I tillegg skulle det være unødvendig å si at du aldri skal si ja til slike tjenester. Svart arbeid er også ulovlig, sier Haakonsen. (Sitat slutt).

Exit mobile version