Site icon Lykten

Frankrike ønsker å fjerne personvern under koronakrisen

(Pixabay)

Frankrike er det første landet i verden som åpenlyst har fortalt teknologigigantene Apple og Google om å fjerne personvernet under koronakrisen. Dette for å kunne introdusere en «europeisk helseløsning», som vil kunne overvåke innbyggernes bevegelser.

De franske myndighetene jobber med å introdusere en ny overvåkingsapp innen 11. mai, da man venter å løsne på karantenereglene som ble innført i mars.

Frankrike og EU som helhet har ønske om å sentralisere hvordan man overvåker innbyggere, hvor data vil bli lagret på myndighetenes datasentre og overvåket av helsemyndighetene.

I dag er Apples operativsystem ikke satt opp for å kontinuerlig følge personen som bruker den. Frankrike mener at dette personvernet kan hindre myndighetene fra å utvikle en overvåkingsapp.

«Vi har bedt Apple om å fjerne dette tekniske hinderet slik at vi kan utvikle en selvstendig europeisk helseløsning som vil være koblet til vårt helsesystem», sier Frankrikes minister for digitale løsninger, Cédric O, til Bloomberg News.

Systemet som er under utvikling av Google og Apple, skal være tilgjengelig neste måned, og vil sørge for at informasjonen om brukeren bevegelser vil være på den unike brukerens mobil og ikke lagret sentralt.

I Norge har «Smittestopp»-appen allerede blitt lansert.

Fra Dagens Medisin:

Kritikken har haglet mot den nye korona-appen til FHI. Kritikken går på at all personinformasjonen med bevegelsene til folk skal lagres sentralt og at kildekoden ikke deles åpent.

«Dataene blir samlet, sendt og lagret på en måte som gjør at risikoen for datainnbrudd er akseptabel for en app med så sensitiv data,» heter det i rapporten. som er overlevert Helse- og omsorgsdepartementet.

Flere har vært bekymret for ivaretakelsen av personvern ved bruk av app-en, blant annet har VG-redaktør Gard Steiro advart sine ansatte mot å bruke app-en på grunn av kildevern.

Exit mobile version